Salon/2 in het Geelvinck

Gepubliceerd op: 5 juli 2011

Voor de tweede maal doet het Geelvinck mee aan de manifestatie Salon/, dat dit maal in het teken staat van Dutch Design op het terrein van fashion.

Salon/2 is een platform voor mode en cultuur, waar zowel jong aanstormend talent als gevestigde ontwerpers, vormgevers en kunstenaars unieke installaties creëren op bijzondere locaties verspreid door de stad. De beleving en de interactie tussen ontwerper en publiek staat centraal.

In ons museum is voor Salon/2 gekozen voor het thema ‘de decadentie van de creatie’, geïnspireerd op de historische gelaagdheid van het interieur van de beletage.

Bij binnenkomst in het voormalig koetshuis aan de Keizersgracht zal uw oog reeds gegrepen worden door de intrigerende videocollage van Mustafa Özen.

In de stijlkamers op de beletage zijn jurken van Maryam Kordbacheh en Marga Weimans te zien.

Maryam Kordbacheh heeft zich voor haar werk “The Fragile Formation” laten inspireren door de organische vormen uit de natuur. Deze sensuele jurken lijken een geheel te vormen met de zwoele chinoiserie rococo van de wandbehangsels in de Chinese kamer.

Marga Weimans onderzoekt juist de grenzen van extreme schoonheid in excessieve en decadente uitingen. Deze overdadigheid doet denken aan de 19e eeuw, maar geeft zij uitdrukking in onder meer polyester. Haar jurk, “The Knot Dress”, past dan ook goed in de zware tinten van het 19e eeuwse (neo)classicisme van de Bibliotheek. Werk van Marga Weimans is momenteel eveneens te zien in het Groninger Museum.

Op de 1e verdieping vindt u in de Van Rossumzaal een 18 meter lange collage gemaakt uit antieke kimono’s van de Koreaanse ontwerpster Hye Yoo Mi. Deze quilt van ambachtelijke zijde balt verhalen en herinneringen samen.

Tevens zijn in deze zaal foto’s door Mayaan Ben Gal van werk van de designer Thomas Eurlings te zien, alsmede een kamerscherminstallatie van Martine van ’t Hul.

In de Van de Pollzaal vindt u een stoel naar ontwerp van Sjoerd Vroonland en is de stylist Majid Karrouch in situ bezig met het vervaardigen van een installatie “Until death do us part”; zijn styling collages kleden de witte bruid en de zwarte weduwe.

Verder vindt u op de 1e etage in het trappenhuis tekeningen van de hand van Kate van Harreveld.

 

Salon/2 is eveneens te zien in het Amsterdam Museum, Museum Willet-Holthuijsen, Museum van Loon, Magazijn, Droog, Lion Noir, BoCinq, Galerie Martin van Zomeren, Galerie Diana Stigter, Bruynvis/Galerie Fortuna Fontana, Huize Frankendael, Cloudfactory( Kerkstr 105), Badbuiten, Tesselschade Arbeid Adelt Amsterdam, Soepboer & Stoker en Jimmy Woo.

U kunt op alle locaties terecht met het passepartout, dat u desgewenst bij ons aan de balie kunt verkrijgen voor € 15,=. Bij de musea kunt u ook met de Museumkaart en diverse kortingskaarten terecht.

 

Deelnemers aan de Salon/2 zijn: Ricardo Adolfo, Koos van den Akker, Ant/AMFI, Mayaan Ben Gal, Mattijs van Bergen, Rosanne Bergsma, Marloes ten Bohmer, Melanie Bonajo, Arie Bouman,Thea Cadabra, Marcel Christ, Cloudfactory, Josephine Colsen, Darkie, Amie Dicke, Telka van Dodewaard, Maaike Dommershuijzen,  Pauline van Dongen, Club Donny, Thomas Eurlings, Freudenthal/ Verhagen, Lisanne Freijssen, Fur Free, Tom Gidley,  Conny Groenewegen, Esther de Groot,  Fleur Goedendorp,  Desire Hammen, Kate van Harreveld, Koen Hauser, Thera Hillenaar, Martine van t Hul, Mascha Huskes, Individuals, Majid Karrouch, Karssenberg/Greidanus,  Jessica Kerstens, Richard Koek, Maryam Kordbacheh, Bas Kosters, Klaas Kuiken, Janne Kyttanen, LAND, Lensvelt, Lernert & Sander, Elja Lintsen, Petra Lunenberg, MAFB, Yeu Yo Mi, Thomas Murphy, Marlies Neugebauer, Daniel Nogueira, Studio Noir, Norman, Edwin Oudshoorn, Lola Pagola, Oda Pausma, Mike Pelletier, Antoine Peters, Alet Pilon, Athi Patra Ruga, SALON/Carton, Alexander van Slobbe Project, Rutger Storm, Sober, Soepboer & Stoker, Judith Teensma, Olivier Teepe, Quoc Thang, Ian Tweedy, Man Yong Toh,Nico Vascellari,  Isabelle Vigier, Sjoerd Vroonland, Paul Ward, Marga Weimans, Atalanta Weller, David West, Liza Witte, Hyun Yeu, Carla IJff, YOUASME MEASYOU, Zara Zerny en anderen.

De organisatie van Salon/2 is in handen van ArtPeople en wordt ondermeer mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Evenementen:

– 7 juli 13.00 – 17.00 uur opening Shanghai Gesture door Alexander van Slobbe in het Museum Willet-Holthuijsen

– 7 juli 17.00 uur opening Koos van den Akker in Droog

– 8 juli 17.00 – 19.00 uur ‘Dear Mr/Mrs’ door FreudentalVerhagen in het Magazijn

– 8 juli 20.00 – 21.00 uur show SS12 Edwin Oudshoorn in OZVBW

– 15 juli opening youasme-measyou in de Parkstore, Vondelpark (Picasso)

– 16 juli 15.00 – 17.00 uur MAF Fashion Battle – Zuidoost in het Metro 54 Festival, Arena Park, Arena Blvd.

Voor meer informatie: klik hier

Blog

Overzicht