Sculpturen van Alexander Taratynov

Gepubliceerd op: 19 juni 2015

Vanaf de Open Tuinen Dagen (19 t/m 21 juni) staan er weer enkele sculpturen van Alexander Taratynov in de Geelvincktuin. Deze in Nederland wonende Russische kunstenaar geniet in Amsterdam vooral bekendheid door de ‘Nachtwacht’-beelden op het Rembrandtplein. Hij heeft echter wereldwijd faam opgebouwd met zijn vaak monumentale, soms juist vertederende werken, die inmiddels vele parken, pleinen en tuinen sieren. Begin deze maand werd de nieuwe tentoonstelling van Alexander en Katja Taratynov geopend door de Russische ambassadeur in Art Land. Dit nieuwe centrum voor beeldende kunst in Landgraaf is gevestigd op het landgoed van de kunstenaar, Kasteel Strijthagen, dat zeker een bezoek waard is. Maar kom als voorproefje eerst zijn beelden bekijken in onze museumtuin: nog deze gehele zomer te zien.

 

De beelden van Alexander Taratynov zijn te vinden in openbare ruimten in Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Letland, Rusland en Nederland (o.a. in Amsterdam, Zaandam, Den Haag en Maastricht). Zijn werk is geëxposeerd geweest en bevind zich in collecties in en buiten Europa. Wij toonden zijn werk ook reeds in 2007 en 2008 in het kader van onze jaarlijkse ‘Proeftuin Amsterdam‘ en wij zijn bijzonder verguld, dat hij enige beelden voor onze zomertentoonstelling heeft afgestaan. En “de dikke kater” is weer terug!

Een nieuw inititief van de kunstenaar is het centrum voor beeldende kunst ‘Art Land’, dat hij heeft opgericht op Kasteel Strijthagen. Alexander Taratynov en zijn schilderende echtgenote, Katja, hebben het fraaie complex van kasteel en bijgebouwen in de buurt van Landgraaf recent betrokken. De bedoeling is, dat het uitgroeit tot een plek voor permanent wisselende tentoonstellingen, waar beeldend kunstenaars ateliers hebben en de bezoekers in alle rust de beelden, schilderijen en andere kunstobjecten kunnen savoureren. Het huidige kasteel stamt uit 1690 en is dus gerealiseerd omstreeks de zelfde tijd dat het Geelvinck Hinlopen Huis gebouwd is.

Meer informatie over Alexander Taratynov vindt u op zijn website
En bij Nightwatch 3D
En ook onder meer op Galeries.nl

Het adres van Land Art is:

Kasteel Strijthagen
Rouenhof 17-21
6372 PW Landgraaf
Voor de GPS: Strijthagermolenweg
Geopend van 1 juni t/m 1 oktober 2015 vrijdag t/m zondag, 13.00 tot 19.00 uur

tel. +31 611 000 160
sculptara2005@yandex.ru

Overzicht