Support

Doneer Schenk een object Adopteer een piano Word lid Vrijwilligers Fondsen en Subsidiegevers

Museum Geelvinck is eind jaren ’80 ontstaan uit een particulier initiatief. Onze organisatie drijft op de inzet van vrijwilligers. Het museum ontvangt geen structurele overheidssteun en is derhalve afhankelijk van donaties en ticket-verkoopopbrengsten.

Voor projecten – vaak in interdisciplinaire samenwerkingsverbanden – is ons museum regelmatig penhouder. Wij zijn dankbaar voor de steun, die wij samen met onze partners mogen ontvangen van diverse cultuurfondsen en subsidieverstrekkers.

Met projecten alleen kunnen wij onze organisatie echter niet draaiende houden. Alle bijdragen zijn daarom van harte welkom. Bekijk hieronder de mogelijkheden om financieel, door objecten te schenken, als gastgezin of door vrijwilligerswerk aan ons museum bij te dragen.

Museum Geelvinck beheert onder andere meer dan 200 historische piano’s, de belangrijkste Nederlandse collectie van deze instrumenten uit de 18e en 19e eeuw. De Sweelinck Collectie met ruim 80 historische piano’s vormt hiervan een significant onderdeel. En regelmatig ontvangen wij nieuwe historische objecten als schenking. Het beheer van deze collectie is echter een kostbare zaak, temeer omdat wij niet alleen professioneel conserveren. Het gaat immers om levend muzikaal erfgoed, dat wij willen doorgeven aan volgende generaties. Wij zijn verheugd met iedere schenking – ook uit nalatenschap. Hiermee draagt u bij tot het behoud van de wortels van onze hedendaagse muziekcultuur.

Doneer

Doneer en help ons ons muzikaal erfgoed te beschermen voor toekomstige generaties!

Doneer!

Schenk een object

Heeft u een instrument dat u zou willen behouden, restaureren en zelfs bespelen door enkele van de beste artiesten in hun vakgebied? Heb je overwogen om cadeau te doen? Dan horen we graag van je!

Schenk een object

Adopteer een piano

Adopteer een piano in nood en geef hem de gave van restauratie – breng de piano weer tot leven!

Adopteer een piano

Word lid

Word vriend van Museum Geelvinck en profiteer van vele voordelen, zoals exclusieve aanbiedingen op tickets en early-bird toegang tot tentoonstellingen

Ervaar de voordelen als vriend

Vrijwilligers

We hebben een geweldig team dat werkt om ons muzikale erfgoed levend te houden. Zou jij de volgende toevoeging aan ons team kunnen zijn? Met werken op afstand ook een optie, er is geen limiet aan deelname!

Lees meer

Fondsen en Subsidiegevers

Wij zijn heel dankbaar aan onze Fondsen en Subsidiegevers

Lees meer