Vrijwilligers gevraagd

Zonder de vrijwillige inzet van mensen met hart voor wat ons museum drijft, zou Museum Geelvinck niet kunnen bestaan: ons museum leeft door de steun , die onze vrijwilligers op vele fronten geven.

Voor een overzicht van alle vacatures voor vrijwilligers: scroll naar beneden.

Wij zijn altijd op zoek naar geëngageerde, vrijwilligers, die bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken om onze activiteiten vorm te geven. We hebben verschillende teams, die op onze locaties actief zijn, of soms volledig van huis uit werken.

Museum Geelvinck biedt een breed scala aan mogelijkheden voor vrijwiligerswerk, zowel op locatie – Heerde of Amsterdam – als vanuit uw eigen huis online.

Als u in de tuin ons wilt helpen, verwelkomen wij u graag op Huize Kolthoorn in Heerde. Wilt u helpen met het ontvangen van bezoekers, of met rondleidingen of met onze concerten, dan bent u van harte welkom ons team te versterken in Heerde òf Amsterdam.

Wilt u alleen zo nu en dan eens voor ons klussen, dan juichen wij dat ook toe. Bij voorbeeld om de sprengbeek in de winter te schonen van afgevallen blad, òf om een middag te helpen het bos te ontdoen van ongewenste zaailingen (die elders weer geplant kunnen worden), òf om een dagje te sjouwen met historische piano’s, òf om een middag hout te kloven, òf om een middagje het houtwerk bij te schilderen. Enz.

Of wilt u liever van uit uw eigen huis ons helpen met bij voorbeeld research ter voorbereiding van tentoonstellingen, of met onze social media (Facebook), of met blogs schrijven voor onze e-nieuwsbrief, of met contact houden met musici en concertlocaties ter voorbereiding van concerten.

Heeft u interesse om te helpen met het behoud en beheer van de collectie, zoals het inventariseren, zorg voor instrumenten, helpen bij restauratie (zoals politoeren), of met het voorbereiding van concerten, of bent u goed in fondsenwerving: wij ontvangen u met open armen! Ook zijn er mogelijkheden voor het doen van historisch onderzoek.

Zo nu en dan krijgen wij – vaak uit het buitenland – musici, componisten, wetenschappers of stagiairs op bezoek, die wij dan een of meer nachten moeten onderbrengen. Wij zoeken gasthuizen, die bereid zijn zo nu en dan, als het uit komt, een of meer van onze gasten bij hen onderdak te bieden.

Omdat ons museum internationaal actief is, is het noodzakelijk dat onze uitingen goed vertaald worden. Daarom zoeken wij steeds native speakers die bereid zijn om te vertalen, te tolken en/of of voor ons in het buitenland contacten te onderhouden.

Affiniteit met klassieke (piano)muziek en geschiedenis is zeker een pré, maar als u het gewoon leuk vindt om bij voorbeeld in de tuin mee te doen en daarmee ons initiatief wilt steunen, bent u vanzelfsprekend ook evengoed van harte welkom.

We hebben een hecht team vrijwilligers in Amsterdam en inmiddels ook een bescheiden team in Heerde. Graag bereiden wij deze uit.

Voor een overzicht van alle vacatures voor vrijwilligers: scroll naar beneden.

Vacatures

Vacatures voor vrijwilligers worden hieronder vermeld. Staat er niets voor u bij en heeft u hierboven iets gelezen, dat u aanspreekt, neem gerust contact met ons op, want er is vrijwel altijd wel een mogelijkheid om bij ons aan te pakken: info@geelvinck.nl

Tiny Forest project

Help met het planten van kleine boompjes en struikjes.

Waar: Museum Geelvinck op de buitenplaats Huize Kolthoorn bij Heerde (op de Veluwe bij Zwolle: tussen Hattem en Epe)

Wanneer: 2e helft februari – 1e helft maart 2023

Omschrijving: In de tuin van Huize Kolthoorn zijn we bezig met een Tiny Forest project. We planten een “mini-bosje”. Vind je het leuk om te helpen met het planten van bomen en struiken, meld je dan aan. Laatste week februari en begin maart willen we zoveel mogelijk zaailingen planten. Deze zijn voornamelijk afkomstig van andere locaties, waar deze weg moeten.

Geef je hier op: info@geelvinck.nl
Graag spreken we met je af. Neem warme kleren mee.

Dit Tiny Forest project is in samenwerking met IVN en met steun van de provincie Gelderland. We werken samen met MeerBomenNu.

Tuinvrijwilliger(s)

Vind je het leuk zo nu en dan een middag in de tuin te helpen?!

Waar: Museum Geelvinck op de buitenplaats Huize Kolthoorn bij Heerde (op de Veluwe bij Zwolle: tussen Hattem en Epe)

Wanneer: u kunt direct beginnen

Omschrijving: De historische tuin (ca. 1880-1930) van de buitenplaats Huize Kolthoorn heeft een omvang van ruim een hectare. Het is een romantische tuin, deels in landschapsstijl en deels in begin 20e eeuwse architectonische stijl. De tuin heeft uitgebreide borders (gehad), die nu gereconstrueerd worden. Ook aan (de reconstructie van) het rosarium en het arboretum wordt gewerkt. De tuin wordt gekenmerkt door grote beukenbomen en rhododendrons. Er loopt een kleine beek en we zijn bezig met een bescheiden nieuwe opzet van ‘wetlands’. Er is een rotstuin en een grassentuin. Met de reconstructie van de Japanse tuin zijn wij vorig jaar begonnen. De dierenbegraafplaats en de ijsheuvel moeten nog volledig worden aangepakt. Ook zijn er fruitbomen (hoog- en laagstam), notenbomen en een moestuin. Bij het landgoed behoort een vrij uitgebreid bekenstelsel.

Wij zoeken:

  • groene vingers!
  • eens in de week een middag aanpakken in de tuin

Heb je geen groene vingers, maar wil je wel mee helpen met de tuin aan kant te houden en/of in het bos te klussen, meld je dan ook aan!

Woon je buiten de gemeente Heerde, dan is er in overleg mogelijkheid voor een bescheiden reiskostenvergoeding.

Neem contact met ons op via info@geelvinck.nl

Bezoekers rondleiden

Vind je het leuk om zo nu en dan een klein groepje bezoekers rond te leiden door de tuin en/of het huis, meld je dan aan!

Waar: Museum Geelvinck op de buitenplaats Huize Kolthoorn bij Heerde (op de Veluwe bij Zwolle: tussen Hattem en Epe)

Wanneer: In eerste helft mei 2023 geven wij u een bescheiden cursus en vanaf begin juni t/m eind september zijn de rondleidingen

Omschrijving: de bescheiden buitenplaats Huize Kolthoorn in de gelijknamige buurtschap geniet vooral bekendheid als het atelierhuis van het kunstenaarsechtpaar Jan en Hedwig Kleintjes-van Osselen. Eind 19e / begin 20e eeuw genoot Jan Kleintjes internationale roem. Op Huize Kolthoorn schiepen hij en Hedwig een eigen wereld met een fantastische tuin. Van juni t/m september zijn het atelier en de tuin opengesteld voor het publiek door middel van rondleidingen. De reconstructie van de moestuin verdient daarin speciale belangstelling. Rondleidingen plannen wij elke zaterdag en daarnaast voor kleine groepen in overleg eventueel op andere dagen.

Neem contact met ons op via info@geelvinck.nl

Social media

Ben je goed in communiceren en heb je een beetje ervaring met Facebook of andere social media?!

Waar: vanuit uw eigen huis

Wanneer: u kunt direct beginnen

Omschrijving: wij zijn actief met een e-nieuwsbrief (blogs), Facebook en Instagram. De e-nieuwsbrief komt meestal iedere twee weken uit. Wij zoeken vrijwilligers, die onder onze redactie willen helpen met bij voorbeeld het voorbereiden en invullen van content, en/of het schrijven van blogs en/of het online plaatsen van items in de e-nieuwsbrief, Facebook en Instagram. Ook als u wilt helpen met andere social media en daar ervaring mee heeft, zoals Mastodon, Twitter of Tiktok, hebben we zeker interesse!

Talen: Museum Geelvinck heeft een internationale uitstraling. We willen daarom graag, naast een Nederlandstalig publiek, ook een internationaal publiek bereiken. Als uw native language Engels, Duits, Frans, Spaans, Russisch, Oekraïens Japans, Chinees, Arabisch of een andere taal is en u wilt voor dat taalgebied Facebook en/of Instagram en/of een of meer andere social media doen, dan bent u zeker van harte welkom!

Wij zoeken:

• vrijwilligers met enige vingervlugheid op social media en interesse in klassieke en oude muziek en/of geschiedenis
• bereid om wekelijks enige tijd te besteden

Heeft u geen kennis van social media, maar wel van klassieke en oude muziek en/of geschiedenis (17e t/m begin 20e eeuw) en wilt u daarover zo nu en dan een stukje schrijven, dat wij als blog kunnen meenemen in onze e-nieuwsbrief, neemt u dan ook zeker contact met ons op.

Bent u een native speaker in een andere taal (zie hierboven bij ‘Talen’) en bent u bereid onze blogs te vertalen en/of een of meer social media in uw taal te realiseren en/of u zelf stukjes in uw taal te schrijven, ook dan bent u zeker van harte welkom!

Neem contact met ons op via info@geelvinck.nl

Website Collectie Historische Piano’s

Vind je het leuk om een beetje onderzoek te doen naar de achtergrond van historische piano’s en daarover korte stukjes te te schrijven?!

Waar: vanuit uw eigen huis

Wanneer: u kunt direct beginnen

Omschrijving: Museum Geelvinck heeft naast deze website, nog verschillende andere websites, zoals www.muziekmuseumzutphen.nl (met ons virtuele museum). Die websites moeten onderhouden, van nieuwe content voorzien en actief gemanaged worden. Ook hebben wij een account op YouTube voor onze online-activiteiten. Bovendien zijn er plannen voor een internationale website voor online-videoproducties van muziek gespeeld op historische piano’s.

Wij zoeken:
• vrijwilligers, die ervaring hebben met de digitale wereld
• liefst een paar uur per de week (al dan niet verdeeld over de week) willen besteden aan een websiteproject

Neem contact met ons op via info@geelvinck.nl

Stagiairs

Tevens bieden wij mogelijkheid voor het opdoen van museale werkervaring in de vorm van een stage. Ook hebben wij ervaring met internationale stages.

Neem contact met ons op via info@geelvinck.nl

Betaald werk

Museum Geelvinck ontvangt geen structurele overheidssubsidie. Daardoor hebben wij helaas onvoldoende budget om betaalde werknemers te kunnen bekostigen. Sollicitaties voor een volledig betaalde betrekking hebben daarom geen zin.