15 juni 2021

Videopodcast Olga Pashchenko & James Oesi: ‘Beethoven does Double Bass’ online

De tweede videopodcast in de serie ‘Beethoven is Black’, met fortepianiste Olga Pashchenko en James Oesi op contrabas, staat nu online. Beethovens sonates voor piano en cello, zijn voor deze keer keer uitgevoerd op fortepiano (Zahler 1805, bruikleen Gijs Wilderom) in de niet-geijkte combinatie met contrabas – met verve bespeeld door James Oesi.

15 juni 2021

Maestro Willem Brons treedt op in de Bergkerk, Den Haag, zaterdag 19 juni 15h.

Willem Brons staat samen met Romain d’Ansembourg, Stanley Hoogland en Frans Wytema aan de wieg van onze museumcollectie fortepiano’s. Zijn betrokkenheid was niet eenmalig, zo gaf hij regelmatig masterclasses en was hij onder meer ook jurylid van ons Fortepiano Concours.

Op 19 juni speelt hij Mozart en Schubert in de Haagse Bergkerk, toegang vrij (aan de uitgang staat een mandje) en graag wel reserveren svp : leonore.brons@xs4all.nl

15 juni 2021

Jurn Buisman Keynote Speaker op Duitse Werelderfgoeddag, Hamburg, 7 juni 2021

ICOMOS Duitsland greep het Duitse Orgeljaar 2021 aan om tijdens de Werelderfgoeddag op 7 juni een bijeenkomst te wijden aan het door de in Nederland gevestigde Fa. Flentrop gereconstrueerde (in WOII verwoestte) orgel in de Sankt Katharinen Kirche en had Jurn Buisman gevraagd te komen spreken over zijn visie op behoud en restauratie van historische toetsinstrumenten.

8 juni 2021

Heritage & Slow TourismLAB, 9 juni, 14 – 15.30h. CEST

LAB Meeting 9 June 2021
Ethical and Post-Pandemic Perspectives

We look forward to welcoming you again to the Heritage & Slow TourismLAB on Wednesday, 9 June. 
Michael Clancy of the University of Hartford in Connecticut, USA, will raise the question “Is Slow Tourism Ethical Tourism?”
Paolo Corvo of the University of Gastronomic Sciences of Pollenzo, Italy, will share with you his perspectives on post-pandemic tourism. 

2 juni 2021

Noraly Beyer moderator internationaal online Panelgesprek Beethoven = Black, 4 juni 20h.  

Vrijdagavond 4 juni schuift een breed samengesteld panel aan bij Noraly Beyer, om te praten over diversiteit en inclusie in de klassieke muziek: fluitist Ronald Snijders, James Oesi, contrabassist, podcastmaker Orville Breeveld en online Chi-chi Nwanoku OBE (UK), Patricia-Ann Neely (VS), Brandon Keith Brown (Duitsland / VS), Madarys Morgan Verdecia (Duitsland / Cuba) en Luke Welch (Canada).

2 juni 2021

Chi-chi Nwanoku OBE Keynote Speaker 4 juni

Met Chi-chi Nwanoku OBE, zelf contrabassist, hebben wij een icoon van de strijd voor een diverser en meerkleuriger muziekpodium als keynote speaker in huis voor het panelgesprek op 4 juni. Voor haar vele initiatieven, zoals de oprichting van Chineke!, het eerste klassieke orkest in Europa met overwegend musici van kleur, is Chi-chi in 2017 de titel Officer of the British Empire / OBE toegekend. Chi-chi werkt regelmatig voor de BBC en Classic FM.

2 juni 2021

Nieuwe Website ‘Beethoven is Black’ online

Niet alleen de Geelvinck website wordt vernieuwd, ook is er een  nieuwe website gecreëerd om het Beethoven = Black project te lanceren. Kick-off van deze eerste serie Geelvinck podcasts is het Panelgesprek op 4 juni. Vanaf 5 juni komt de eerste videopodcast ‘Ronald & Friends go the Beethoven Track’ online. Elke week volgt een nieuwe aflevering van deze serie van acht concerten, deels opgenomen in het Luther Museum, met interviews door Gerda Havertong.

2 juni 2021

In Memoriam Kees de Jager 1921 – 2021

Niet alleen de wereld van de sterrenkunde, maar ook onze famille en daarmee ons museum heeft met het overlijden van Kees de Jager op 27 mei een dierbare vriend verloren. Met zijn kennis en aimabele persoonlijkheid heeft hij in de tijd van de ruimtewedloop als wetenschapper èn ‘goodwill ambassadeur’ tussen Oost en West er mede voor gezorgd dat de koude oorlog niet ook in de ruimte werd uitgevochten.

2 juni 2021

Channa Malkin lanceerde nieuwe CD ‘This is not a Lullaby’ bij Podium Witteman, 9 mei 2021

Met veel plezier vestigen wij de aandacht op de nieuwe CD van Channa Malkin – een al jaren vertrouwd gezicht op het podium van de Geelvinck Salon – met emotioneel aangrijpende liederen als de Ahmatova Songs van John Taverner, repertoire van Mieczyslaw Weinberg en van Channa’s vader, componist Josef Malkin, uitgevoerd met celliste Maya Fridman en Artem Belogurov op piano. 

11 mei 2021

In Memoriam Mr Henk Heuzeveldt 1927 – 2021

Henk Heuzeveldt – dierbare vriend en groot supporter van Museum Geelvinck – is op 27 april heen gegaan. Wij zullen zijn opgewekte, optimistische kijk op het leven niet vergeten. 
Heuzeveldt was jurist en scheepvaart trok hem: vanaf 1962 klom hij op tot uiteindelijk vice-voorzitter van de KNSM. Als jurist was hij onder meer betrokken bij het Iran-VS Tribunaal bij het Vredes-paleis.  En als lid van de Raad van commissarissen van het Maecenas Fonds stond hij aan de wieg van ons museum.

11 mei 2021

Andere Tijden moet blijven!! Teken de Petitie!!

Met ongeloof vernamen wij het bericht dat het alom gewaardeerde en zo waardevolle programma Andere Tijden van de publieke omroep zou moeten verdwijnen. Museum Geelvinck herkent in Andere Tijden een gedeelde motivatie: ‘Ken het verleden om het heden beter te begrijpen’. Of het nu gaat om gebeurtenissen, die de wereld schokten of om het behoud van de historische piano. Sluit u aan bij het aanzwellend protest en teken svp de Petitie!!