10 juni 2022

Toernee Trio Egmont uit Berlijn door Nederland op 1-2-3 juli 2022

Tussen 1 en 3 juli toert het Trio Egmont uit Berlijn door Nederland. Er staan optredens gepland op Kasteel Strijthagen in Landgraaf (Limburg), in de Oude Pastorie in het Brabantse Gemonde, in de intieme Consistoriekamer van de Grote Kerk in Zwolle en in de fraaie Kerkzaal van het Luther Museum in Amsterdam. Op elk van deze locaties staat een bijzondere historische piano uit de collectie van Museum Geelvinck (Amsterdam & Heerde).

2 mei 2022

Consistoriekamer in het Academiehuis Grote Kerk in Zwolle: Nieuwe Concertlocatie 

CONSISTORIEKAMER ACADEMIEHUIS NIEUWE CONCERTLOCATIE VOOR KAMERMUZIEK

Met vreugde geven wij kennis van …. het beschikbaar komen van een nieuwe concertlocatie: de fraaie Consistoriekamer in de voormalige Grote Kerk en wat nu het Academiehuis in Zwolle is gaan heten. Deze intieme ruimte met een hoog beschilderd plafond leent zich uitstekend voor kamermuziek.
Op 8 mei starten wij hier met een Moederdag Koffieconcert.

1 mei 2022

Concert van Pianist Alexei Lubimov door politie verstoord, Moskou 14 april 2022 

Tijdens een optreden van de wereldberoemde pianist Alexei Lubimov in Moskou, heeft de politie de zaal laten ontruimen op grond van een ‘bommelding’. De reden zal hoogstwaarschijnlijk zijn dat Lubimov werk van de Oekraïense componist Valentyn Silvestrov uitvoerde – echter, zo liet Alexei ons later weten ‘…. ze kwamen te laat binnen om Silvestrov te stoppen, de arme Schubert moest het ontgelden’.