Martin Oei: A Touch of Paris

9 mrt 2024, 20.00
Huis Midwoud / het Oude Raadhuis, Midwoud
Martin Oei brengt met zijn programma "A Touch of Paris" het Parijs uit het begin van de vorige eeuw tot leven met pianocomposities van Claude Debussy (1862-1918) en Maurice Ravel (1875-1937). Als Try-Out voor Martin's optreden in Het Concertgebouw belooft dit een zeer bijzonder concert te worden.
Koop tickets Meer informatie Martin Oei: A Touch of Paris

Loek Dikker en Friedmar Hitzer – Improvisaties, filmmuziek en meer

7 apr 2024, 15.00
Huis Midwoud / het Oude Raadhuis, Midwoud
Improvisaties, filmmuziek en meer door Loek Dikker (piano) en Friedmar Hitzer (violofoon) Loek Dikker schreef muziek voor diverse films en documentaires en zoekt daarbij graag het muzikale avontuur op met aparte instrumenten die niet alle dagen te horen zijn. De stukken en improvisaties samen met Friedmar Hitzer zijn klinkende en beeldende voorbeelden daarvan.
Koop tickets Meer informatie Loek Dikker en Friedmar Hitzer – Improvisaties, filmmuziek en meer

Rembrandt Trio

21 apr 2024, 15.00
Huis Midwoud / het Oude Raadhuis, Midwoud
A Wind Invisible Sweeps Us Through The World - CD release Tour Rembrandt Frerichs - piano Tony Overwater - bas Vinsent Planjer- Slagwerk en Percussie

Wat blijft is de muziek; een ‘vertelconcert’ rond het tragische verhaal van Menachem Asscher

3 mei 2024, 20.00
Huis Midwoud / het Oude Raadhuis, Midwoud
Een tragisch verhaal vol hoop met muziek die lang verborgen is gebleven. Pianist Imri Talgam speelt nooit eerder gehoord werk van Menachem Asscher, een pianist en componist in die op die op 22-jarige leeftijd naar Duitsland werd gestuurd en nooit meer terugkwam.
Koop tickets Meer informatie Wat blijft is de muziek; een ‘vertelconcert’ rond het tragische verhaal van Menachem Asscher

Verzwegen en Vergeten, getuigenissen van een concertvleugel

4 mei 2024, 21.00
Huis Midwoud / het Oude Raadhuis, Midwoud
Filmconcertverhaal door Yvo Verschoor over de verschrikkingen van het naziregime in aanloop naar de Holocaust, over Aktion T4, een uitgekiend programma van de nazi's om van 1939-1941 zoveel mogelijk patiënten zo goedkoop en efficiënt mogelijk uit de weg te ruimen.
Koop tickets Meer informatie Verzwegen en Vergeten, getuigenissen van een concertvleugel

Lenny Kuhr zingt Lenny Kuhr

15 sep 2024, 15.00
Huis Midwoud / het Oude Raadhuis, Midwoud
Lenny zingt uit haar grote en levendige oeuvre, en treedt uit haar comfortzone met nieuw werk van haarzelf en liedjes die collega’s speciaal voor haar schreven. Teksten van o.a. Stef Bos, Spinvis, Elke Vierveijzer en Lenny’s dochter Daphna.
Koop tickets Meer informatie Lenny Kuhr zingt Lenny Kuhr

Fabrieklassiek in Midwoud: Alexander Chater speelt Liszt: Années de Pelerinage

26 okt 2024, 20.00
Huis Midwoud / het Oude Raadhuis, Midwoud
Alexander Chater is van Zuid Afrikaanse afkomst en werd al jong geïntroduceerd in klassieke muziek door zijn moeder en twee grootouders die alle drie uitvoerend musicus zijn. Toen Alexander 4 jaar oud was kreeg hij zijn eerste piano en viool-lessen. Na zijn conservatoriumstudie zette hij zijn eigen concertserie op met Fabrieklassiek.
Koop tickets Meer informatie Fabrieklassiek in Midwoud: Alexander Chater speelt Liszt: Années de Pelerinage