Over ons

Over Geelvinck Film, neem op, werk samen Kunstenaars Locaties Contact Pers

Museum Geelvinck is een erfgoedinstelling met een breed scala van activiteiten, die het verhaal verbonden aan historische locaties relateert aan relevante thema’s voor onze hedendaagse samenleving, zoals culturele diversiteit en klimaatverandering. Onze kernperiode is de uitgebreide 18e en 19e eeuw met speciale aandacht voor het maatschappelijke breukvlak, dat de spil van deze periode vormt.

Muziek op historische piano’s

Omdat een significant deel van de door ons beheerde collectie bestaat uit historische piano’s uit de 18e en 19e eeuw, waarvan een aantal bespeelbaar is, ligt de focus van onze activiteiten op de contextuele relatie tussen het historische verhaal en een het levend muzikaal erfgoed verbonden aan deze instrumenten.

Museum Geelvinck beweegt zich derhalve op het snijvlak van muziek en erfgoed uit de lange 18e en 19e eeuw, zoals bij voorbeeld concerten op historische instrumenten in historische huizen.

Over Geelvinck

Museum Geelvinck is meer dan een museum met 200 oude piano’s. In de afgelopen drie decennia hebben we een breed scala van diverse thema’s opgepakt.

Less meer

Film, neem op, werk samen

Door de jaren heen hebben we vele spannende interdisciplinaire samenwerkingen gerealiseerd.

Heeft u een wild voorstel: neem gerust contact met ons op.

Lees meer

Kunstenaars

Lees meer over onze musici, componisten en andere creatieve makers.

Bekijk musici

Locaties

Museum Geelvinck materialiseert op diverse, veelal historische locaties, in en buiten Nederland, projecten.

Bekijk locaties

Contact

Neem gerust contact op.  We horen graag!

Contact

Pers

Geelvinck in de pers

Lees meer