Wie zijn wij

Museum Geelvinck Team

Jurn Buisman – Directeur & Zakelijk Leider

Sedert 2016 initiator en lead manager van het samenwerkingsverband Geelvinck Muziek Musea. Realisatie van onder Geelvinck Muziek Museum Zutphen (2017-2019) en Geelvinck Muziek in Musea (concerten in musea en historische locaties door heel Nederland).
Vanaf 2007 met nauw bij de Sweelinck Collectie (opgenomen onder de vleugels van Museum Geelvinck). Onder meer samen met partners een poging gedaan Felix Meritis over te nemen. Ontwikkeling van de Geelvinck Salon (wekelijkse concerten op historische piano’s), Geelvinck Wandelconcerten (tezamen met drie ensembles oude muziek) en Geelvinck Fortepiano Festival met onder meer New Frontiers (nieuwe composities) en het Geelvinck Fortepiano Concours (onder meer Chopin Award). Oprichter en eerste voorzitter van de Chopin Stichting Nederland (lid IFCS).

Dunya Verwey – Concertprogrammering & nieuwsbrief 

Zack Schaap – Collectiebeheerder

Ik kom uit Californië en werk momenteel in Nederland. Ik heb archeologie en museumstudies gestudeerd aan de Durham University in het Verenigd Koninkrijk. Ik ben verantwoordelijk voor het inventariseren en catalogiseren van de collectie piano’s en antiek binnen de collectie. Ik geniet van het werk omdat ik kan toepassen wat ik op de universiteit heb geleerd. Als hobby ben ik geïnteresseerd in numismatiek, met name munten uit Groot-Brittannië.

Annelies Rhebergen – PR & Social Media

Als musicus werk ik al een aantal jaren met veel plezier mee aan de ontwikkeling van de Geelvinck Musea. Organiseren, communiceren met de musici, reviews schrijven, Facebook onderhouden,  public relations verzorgen, meedenken en ideeën ontwikkelen.  Het spreekt mij aan, dat we muziek kunnen beluisteren uit de tijd van de componisten zelf. En we kunnen horen hoe bijvoorbeeld Beethoven zo’n belangrijke rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling van de fortepiano. Er gaat een wereld van de historische instrumenten voor mij open. Museum Geelvinck heeft een prachtige collectie, die alle een fraaie geschiedenis hebben.  

Ik speel piano  en sinds 1984 componeer ik mijn eigen muziek. Mijn interesse gaat ook uit naar muziek en fenomenologie en gaf er in binnen-  en buitenland cursussen in.  Ook werkte ik samen met diverse kunstenaars, bijvoorbeeld muziek en schilderkunst, muziek en bewegingskunst, muziek en dichtkunst.  Ik heb ervaren, dat samenwerken met andere kunstenaars een kunstvorm completer maakt.

Ksenia Kiselova – PR & Communicatie

Mijn naam is Ksenia Kiselova en ik woon sinds 2018 in Amsterdam. Ik ben een Research Masterstudent aan de Universiteit van Amsterdam. Ik ben gespecialiseerd in erfgoed, herinnering en archeologie. Mijn interesse in erfgoed en mijn professionele ervaringen uit het verleden hebben me naar Museum Geelvinck gebracht, waar ik als stagiair werk voor het PR- en Communicatieteam. Ik ben erg blij om met het museum samen te werken. Ik vind de missie om mensen dichter bij de geschiedenis en het muzikale erfgoed te brengen erg belangrijk. Door Museum Geelvinck te helpen met communicatie en zijn online aanwezigheid, wil ik ervoor zorgen dat het geweldige werk van het museum op het gebied van geheugenbehoud algemeen wordt erkend en gewaardeerd.

Axel Wenstedt – Evenement Programmering

Axel Wenstedt (Gemonde, bij DenBosch) speelt (na pianoles bij organist-klavecinist Gerard Dekker) sinds 1971 als autodidact klavecimbel, orgel en fortepiano. Volgde cursussen kamermuziek, liedbegeleiding en barokmuziek. Speelde al tijdens zijn werkzaam leven als huisarts maar vooral daarna, vele honderden concerten als continuospeler bij diverse amateurorkesten en – koren, barokke kamermuziek met (semi)professionele musici, en  orgelconcerten in Nederland,  Duitsland (oa Eisenach), Belgie, barokorgels in Frankrijk,  en in Wenen, Sion Zw en Zweden. Was 9 jaar organisator  van de wekelijkse koffieconcerten op kasteel Heeswijk, het Museum voor Religieuze Kunst Uden, en van (orgel)concerten elders. Bestuurslid en programmeur voor  “Cultuur aan de Dommel” in Geldrop.

Michel Agterberg – Filmmaker & Video Producent

Michel Agterberg is zelfstandig filmmaker en video producent. Hij maakt videoproducties voor bedrijven en culturele instellingen. Na zijn opleiding muziekregistratie aan het Haags Conservatorium afgerond te hebben heeft hij gewerkt bij diverse audiovisuele bedrijven, waar hij radio en tv-commercials en bedrijfsfilms heeft gemaakt. In 2012 begon hij voor zichzelf als Michel Agterberg Video Producties. Zijn kracht is het maken van film met een inhoudelijk sterk verhaal waarbij de sfeer de inhoud ondersteunt.

Geelvinck Early Piano Festival

Het Geelvinck Festival ‘Early Piano’ wordt georganiseerd door de Stichting Geelvinck Fortepiano Festival: KvK 59613343

De stichting is opgezet conform het Raad van Toezicht-model van de Governance Code Cultuur en past de Code Diversiteit en Inclusie en de Fair Practice Code toe.

Artistiek leider dr. Michael Tsalka
In verband met Covid-19 moesten wij bij de herstructurering van de 10e editie zijn bezielende leiding missen. Vanwege verblijf in het buitenland kon hij niet aanwezig zijn.

Zakelijk leider dr. Jurn A.W. Buisman

Beschermheer Richard Egarr

Juryvoorzitter Geelvinck Concours Marcel Baudet

Bestuursvoorzitter Raad van Toezicht Maud Arkesteijn – van Willigen

Uitvoeringsorganisatie
– Museum Geelvinck, Heerde
– Research & Management for the Arts (rmArts), Amsterdam

Videoproducties Michel Agterberg Video Productions, Zutphen

Concertprogrammering & nieuwsbrief Dunya Verwey

Communicatie & Facebook Annelies Rhebergen & Hannah Buisman