Geelvinck Early Piano Museum Amsterdam

Depotbezoek mogelijk op afspraak. Publieke rondleidingen vanaf mei 2022 (afhankelijk ontwikkelingen rond Corona).

posthoornkerk interieur

Geelvinck Early Piano Museum Amsterdam: Haarlemmerhouttuinen 47 - D, 1013 GM Amsterdam

Onze museumlocatie in de catacomben van de Posthoornkerk

Vanaf 2013 huurt Museum Geelvinck een deel van de catacomben van de Posthoornkerk. Oorspronkelijk was voorzien, dat het museum in samenwerking met Stadsherstel (eigenaar van de kerk) een nieuw muziekpodium voor historische piano’s zou ontwikkelen in het schip van de Posthoornkerk. In de catacomben werd een oefenruimte gecreëerd. Studenten van de afdeling Pianoforte van het Conservatorium van Amsterdam krijgen hier les op historische piano’s. Tevens is er een bescheiden depotruimte gevormd.

Kenners van de vroege piano wisten in de loop der jaren hun weg naar deze ‘hidden treasure’ in Amsterdam te vinden. Inmiddels staan de belangrijkste (vooral vroege) juweeltjes uit de collectie in deze bescheiden vestiging van ons museum. Een deel van de instrumenten is  bespeelbaar. Aanstormend talent en gevestigde musici maken regelmatig gebruik van de oefenruimte. Zo nu en dan vinden er opnames (o.a. voor CDs) plaats.

Vanaf mei 2020 zou het Geelvinck Early Piano Museum op beperkte schaal open gaan voor het publiek (muzikale rondleidingen voor kleine groepen op afspraak). Helaas moest vanwege Corona deze openstelling vooralsnog worden uitgesteld (planning: mei 2022).

Overzicht