Toernee Trio Egmont uit Berlijn door Nederland op 1-2-3 juli 2022

Trio Egmont on tour 2022
Gepubliceerd op: 10 juni 2022

Tussen 1 en 3 juli toert het Trio Egmont uit Berlijn door Nederland. Er staan optredens gepland op Kasteel Strijthagen in Landgraaf (Limburg), in de Oude Pastorie in het Brabantse Gemonde, in de intieme Consistoriekamer van de Grote Kerk in Zwolle en in de fraaie Kerkzaal van het Luther Museum in Amsterdam. Op elk van deze locaties staat een bijzondere historische piano uit de collectie van Museum Geelvinck (Amsterdam & Heerde).

Het Trio Egmont legt zich toe op het uitvoeren van muziek op instrumenten uit de tijd van de componist, om het publiek een luisterervaring te geven die zo dicht mogelijk de muziek-ervaring benadert zoals de aanwezigen hebben kunnen ervaren, wanneer bijv. Beethoven een uitvoering gaf.

Eerste Prijswinnaar Beethoven Concours Siegburg 2021

Trio Egmont was dan ook de Eerste Prijswinnaar op het Beethoven Concours in Siegburg in 2021. De muziek die het trio brengt, zijn composities voor piano, viool en cello van Beethoven en tijdgenoten, zoals zijn leerling Ferdinand Ries, of rivalen  waar Joseph Woelfl er een van was, maar ook voorgangers als Joseph Haydn en door hem geïnspireerden, zoals Robert Schumann tot aan Johannes Brahms aan toe.

Een mooi muzikaal begin van de zomer!

Programma & tickets

Het programma verschilt per locatie. Kies de locatie om het programma te bekijken en tickets te kopen.

Overzicht