Sophie Labandibar

Sophie Labandibar is geboren in 1982 te Biarritz, Frankrijk. Haar piano debute was op 3-jarige leeftijd en vanaf haar 14e heeft zij haar opleiding genoten aan het Conservatoire National Supérieur de Musique (CNSMPD) te Parijs bij Prof. Alain Planès en Prof. Emmanuel Strosser, alsook later bij Prof. Claire Désert en Prof. Ami Flammer.

Zij vervolgde haar studie aan de Folkwang Hogeschool te Essen, Duitsland bij Prof.Boris Bloch en Prof. Michael Roll. Zij is nu ook verbonden aan deze school als docente, alsook is zij als zodanig verbonden met het Conservatoire National Supérieur de Musique te Lyon.

Zij wordt regelmatig uitgenodigd op de grotere festival in Frankrijk waaronder het Pablo Casals-Festival te Prades, La Roque d’Anthéron, Printemps Musical de Saint-Jean de Luz, het Cellofest van Belgrado en het Festival Radio France in Montpellier. Sophie is laureaat van de Fondation Meyer en van de Dr. Karl Doerken Stiftung.

Geelvinck Salon 4 december 2011:

Als Duo Amsterdam Virtuosi, spelen Sophie Labandibar en Nitzan Laster op zondagmiddag 4 december om 16.45 uur een programma met muziek voor piano en cello Ludwig van Beethoven, Claude Debussy, Max Bruch en Benjamin Britten.

Geelvinck Salon 10 juli 2011: ‘Amsterdam Virtuosi’ Revisité

Het Duo Sophie Labandibar op de Pleyel pianoforte-vleugel uit 1865 en Nitzan Laster op violoncello spelen samen op zondagnamiddag 10 juli om 16.45 uur werken van Schumann, Brahms, Fauré en Beethoven.

Muziekfestival ‘Amsterdam Virtuosi 2011’

Het Duo Sophie Labandibar en Nitzan Laster speelt samen met het Old-West String Quartet op zondagavond 26 juni om 20.00 uur werken van Sergey Prokofiev (sonate) en Ludwig van Beethoven (kwartet).

 

Overzicht