Samenwerking met de Club of Amsterdam

Living-Room-125x125
Gepubliceerd op: 14 september 2011

Binnen het kader van het thema ‘leefcultuur’ – de focus van ons museum – hebben wij een samenwerking met de Club of Amsterdam opgezet. Op donderdagavond 13 oktober 2011 vindt daarvan in het Geelvinck de eerste uiting plaats: de discussiebijeenkomst ‘The Future of the Living Room’.

De Club of Amsterdam is ontstaan in de jaren ’90 als een internationale thinktank gericht op ‘out-of-the-box’ denken over de toekomst op diverse terreinen. De deelnemers zijn internationaal actief in het vormgeven van onze toekomstige wereld. De thinktank is een katalysator voor innovatie in industrie, wetenschap en maatschappij. De Club of Amsterdam telt wereldwijd ruim 4000 leden. In het kader van Comprehensive Dialogue among Civilizations heeft ons museum reeds eerder met de Club of Amsterdam samengewerkt.

De discussiebijeenkomst ‘The Future of the Living Room’ op donderdagavond 13 oktober is de eerste van een reeks over het onderwerp ‘de beleving van interieurontwerp’ die halfjaarlijks in het Geelvinck plaats zullen gaan vinden.

De sprekers tijdens deze eerste bijeenkomst zijn:

  • Kees Spanjers, architect BNI BNO, initiatiefnemer van het World Interior Event 2013 in Amsterdam, oud-voorzitter BNI en oud-voorzitter European Council of Interior Architects
  • Desiree Kerklaan, BDes spatial designer en grafisch ontwerper, onderzoeksarchitect bij SteenhuisMeurs en gastcurator bij Blaak 10 (o.a. winnares van de Sateliet Design Challenge)
  • Rogier van der Heide, vice-president en Chief Design Officer bij Philips Lighting.

Thema’s zijn de steeds veeleisender rol die interieurontwerp toebedeeld krijgt, de natuur ten voorbeeld bij meubeldesign en de visie van Philips op licht en kleur bij interieurontwerp.

De discussie wordt geleid door Job Romijn. De bijeenkomst is gericht op zij die actief zijn in dit vakgebied en geïnteresseerden.

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door India House Amsterdam.

Voor meer informatie en opgave voor deelname klik hier

Overzicht