Henk Verhoef – Orgel

Orgel

Henk Verhoef studeerde orgel, koordirectie en beiaard in Amsterdam, Parijs en Amersfoort. Hij werd prijswinnaar bij verscheidene concoursen, en heeft als uitvoerend musicus een internationale carrière. Hij geeft masterclasses op het gebied van interpretatie en improvisatie, is als gastdocent verbonden aan de Nederlandse Beiaardschool en jureert regelmatig bij internationale concoursen.

Hij is adviseur bij restauraties van orgels, luidklokken en beiaarden. Zo begeleidde hij de laatste restauratie van het orgel in de Amsterdamse Oude Kerk, en is hij momenteel betrokken bij de restauratie van het gelui in de Antwerpse Onze Lieve Vrouwekathedraal. Hij publiceerde over muziek, klokken en orgels, onder andere bij de Stichting Nederlandse Orgelmonografieën. Hij leidt het vocaal ensemble Camerata Oude Kerk, dat zich specialiseert in de muziek van Jan Pietersz. Sweelinck en tijdgenoten.

Henk Verhoef is organist van de Nieuwe Kerk te Amsterdam, en organist en beiaardier van de Vrije Universiteit. Ook is hij beiaardier van Woerden, Ootmarsum en Monnickendam, de stad met de oudst bespeelbare beiaard ter wereld.

Overzicht