CD Crowdfunding 35 jaar Jubileum BRISK en Jubileumconcert in Orgelpark, A’dam 25 november 20h15

Gepubliceerd op: 8 november 2021

Blokfluitkwartet BRISK bestaat 35 jaar! Een lange samenwerking waar veel moois uit is voortgekomen. Hoewel hun jubileumjaar begon met allemaal afgelaste concerten, zijn ze dat nu volop aan het inhalen, en ze hebben de lockdown in het voorjaar gebruikt om hun nieuwe cd Four in One op te nemen. Die titel verwijst naar het kwartet zelf – vier musici die samen een unieke eenheid vormen -, maar ook naar de inhoud van de cd. De canon, één melodie die uitgroeit tot een meerstemmig geheel, vormt de rode draad naast andere imitatieve vormen en favoriete composities van de 14e eeuw tot nu. Het is een staalkaart geworden van het rijke repertoire van BRISK met muziek van Dufay, Obrecht, De Rore, Palestrina, Clemens non Papa en Bach. De oude muziek wordt afgewisseld met nieuw werk van Rob Zuidam, Calliope Tsoupaki, Juan Felipe Waller, Guus Janssen en Celia Swart. Tot slot klinkt zelfs romantische muziek van Scriabin, Brahms en Tsjaikovski.

BRISK klinkt op een geslaagde crowdfunding!, foto Foppe Schut

Om in deze moeilijke tijden het jubileum te kunnen vieren en de kosten voor dit project rond te krijgen zijn ze een crowdfundingsactie gestart. 

Via hun crowdfundingspagina bij Voordekunst.nl kun je alles lezen over de cd en een introductiefilmpje bekijken.

De cd wordt gepresenteerd bij het jubileumconcert ‘BRISK 35 jaar!’ op donderdag 25 november in het Orgelpark, Gerard Brandtstraat 28 te Amsterdam, aanvang 20.15 uur. 

Overzicht