‘House of Cards’ Benefietconcert: Popkoor FITIS zingt voor Hanno Bos – ALS de Wereld uit, Nicolaaskerk Wijhe, 8 juli 2022, 20 uur

8 jul 2022, 20.00
Nicolaaskerk, Wijhe
Hanno Bos en zoontje

foto: Hanno Bos met zoontje Tygo

‘House of CardsBenefietconcert – ALS de Wereld uit

Popkoor Fitis brengt op vrijdag 8 juli een benefietconcert, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de Stichting ALS Nederland. De compositie ‘House of Cards’ van pianist en componist Rob van Horssen, oorspronkelijk geschreven voor orkestbezetting en als CD uitgebracht, is voor deze gelegenheid door het popkoor bewerkt tot uitvoering voor koor met pianobegeleiding. Popkoor Fitis draagt deze uitvoering van ‘House of Cards’ speciaal op aan Hanno Bos – sinds acht jaar leeft de Wijhenaar met ALS.

House of Cards’ vormt de hoofdmoot van dit Benefietconcert. 
Daaromheen brengt Popkoor Fitis een mix van populaire popmuziek, zoals Suzan & Freek, Dotan, Ed Sheeran, Adele, Keane en Coldplay. 

De opbrengst van dit muzikale evenement is bedoeld als startbedrag om Team ALSHanno bij een nieuwe beklimming van de Mont Ventoux in 2023 op weg te helpen! Een heel goed doel dus!

U bent van harte welkom deze benefietuitvoering bij te wonen in de Nicolaaskerk in Wijhe, Kerkstraat 15 (centrum van het dorp).

Datum: vrijdag 8 juli
Locatie: Nicolaaskerk in Wijhe
Deuren open: vanaf 19.30 uur
Aanvang: 20 uur
Bijdrage: € 7,50 (of meer)

Kaartverkoop
1. Kaartjes  á € 7,50  via Primera Schippers, Langstraat 43,  8131 BA Wijhe
2. Kaartjes reserveren kan via de website van Stichting Vrienden Nicolaaskerk op www.vriendennicolaas.nl/Actueel
3. Kaartjes kopen aan de kerk is ook mogelijk (zolang er zitplaatsen zijn)

Met dank aan Stichting Vrienden Nicolaaskerk Wijhe

Popkoor FITIS in Nicolaaskerk Wijhe

Stichting ALS Nederland

Stichting ALS Nederland zet zich in voor het vinden van de oorzaak van en oplossingen voor de dodelijke zenuw- en spierziekte ALS. Om de oorzaak van deze slopende ziekte en een medicijn te vinden is er geld nodig, veel geld. Daarom organiseert Stichting ALS Nederland jaarlijks het sportieve evenement Tour du ALS, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS. Team ALSHanno deed op 9 juni j.l. ook mee!

Team ALSHanno: 9 juni 2022 de Mont Ventoux op!

Het team van de Wijhenaar Hanno Bos is op donderdag 9 juni 2022 de Mont Ventoux gaan beklimmen en Hanno Bos was met wensambulance aanwezig bij deze 10e editie van de Tour du ALS. Ruim 760 deelnemers, wandelaars, hardlopers en fietsers zijn van start gegaan met als uitdaging het bereiken van de top van de Mont Ventoux in de strijd tegen ALS. Samen hebben ze dit jaar het formidabele bedrag van € 1,6 miljoen opgehaald!
De opbrengst van dit sportieve evenement komt ten goede aan de Stichting ALS Nederland.

Beuningse pianist met ALS brengt single uit

Rob van Horssen is een pianist uit Beuningen. Hij kreeg in juni 2020 de diagnose ALS, een progressieve ziekte van de zenuwcellen waarbij signalen vanuit de hersenen steeds minder goed bij de spieren aankomen en geleidelijk uitvallen. Samen met vocalist en producer Marvin Dee maakte hij de single ‘House of Cards’ als zijn nalatenschap. De videoclip van ‘House of Cards’ is te bekijken op YouTube.

“Na de verkoop van mijn onderneming eind 2018 voelde het alsof ik was begonnen aan de top van mijn kaartenhuis, het laatste deel. De diagnose ALS was een mokerslag voor ons gezin. Ik realiseerde me hoe fragiel het leven dus is. Slechts één kaart laten verdwijnen uit het kaartenhuis is voldoende om het geheel te laten instorten. Op dat moment is het thema ‘House of Cards’ geboren.”

House of Cards van Rob van Horssen & Marvin Dee op online muziekmagazine Maxazin

CD HOUSE OF CARDS

Samen met veel lieve mensen uit het netwerk van Marvin en Rob, werd ‘House of Cards’ tot leven gebracht in een studio in Arnhem. Ook kon er daarna een CD gemaakt worden waarmee het duo nu geld inzamelt voor het goede doel. De opbrengsten van de CD verkoop gaan naar Stichting ALS Nederland. Inmiddels is er al meer dan €7000,- opgehaald

Nominatie Popdelft Music Awards 22

Rob en Marvin zijn genomineerd voor Popdelft Music Awards 22 op woensdag, 15 juni. Ze zijn genomineerd in de categorie Beste Samenwerking 2022. https://www.popdelft.nl/projecten/pdma2022/

CD Bestellen

Bestel HIER een CD en ontvang een luxe uitvoering van de CD ‘House of Cards’, de bonus-track ‘House of Cards’ (acoustic) en de CD-hoes met boekje, waarin de songtekst en foto’s van het opnameproces. De CD is ook te bestellen via www.marvindee.nl.
Prijs incl. verzenden binnen NL €15,-

Tijdens het benefietconcert op 8 juli in Wijhe is de CD House of Cards ook ter plekke te verkrijgen (€15,- graag contant)

Video Rob van Horssen & Marvin Dee – House of Cards

Doneren tegen ALS

https://www.onlinecollectevoorals.nl

Waarom jouw steun zo belangrijk is – Het geld dat wordt ingezameld met onder andere dit benefietconcert, gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van en oplossing voor ALS. Daarnaast streeft Stichting ALS Nederland naar de best mogelijke kwaliteit van leven voor patiënten en hun naasten. Hierin is de Stichting ALS Nederland volledig afhankelijk van donaties, zij ontvangt geen overheidssubsidie. Jouw steun wordt dan ook enorm gewaardeerd. Hartelijk bedankt!

Meer informatie


HIER vindt u meer informatie over ALS.

Kaartverkoop
1. Kaartjes  á € 7,50  via Primera Schippers, Langstraat 43,  8131 BA Wijhe
2. Kaartjes reserveren kan via de website van Stichting Vrienden Nicolaaskerk op www.vriendennicolaas.nl/Actueel
3. Kaartjes kopen aan de kerk is ook mogelijk (zolang er zitplaatsen zijn)

Rob van Horssen – piano & Marvin Dee – vocals brengen ‘House of Cards’ op de Nabestaandendag, 2 november 2021, georganiseerd door Stichting ALS Nederland

Museum Geelvinck

Museum Geelvinck voelt zich nauw betrokken bij de strijd tegen ALS, gedreven door de eigen ervaring in de familie van een van onze teamleden. Bovendien staan de spotlights ook op ‘de piano’ gericht – de focus van onze museale collectie en delen ons dorp Heerde en Wijhe, gelegen aan beide zijden van de IJssel, een gezamenlijke geschiedenis.

Locatie

Hanno Bos en zoontje

Nicolaaskerk

Kerkstraat 15
8131 BX Wijhe
Meer informatie
8 jul 2022, 20.00
Nicolaaskerk, Wijhe

Overzicht