Flashmob Concert Harmonieorkest Nieuw Leven uit Steenderen, 11 juli j.l. in Zutphen

Gepubliceerd op: 2 augustus 2019

Midden op de Zaadmarkt  en pal voor de deur van ons museum, kwam op 11 juli Harmonie Muziekvereniging Nieuw Leven uit Steenderen ons museum een steuntje in de rug toeblazen.

Flashmobconcert

Jaqueline voorheen Frederique bespeelde de ‘dakloze’ tafelpiano, wat nog eens extra de dramatiek van onze benarde situatie benadrukte.
Naast de ruim 3500 ondertekenaars van de Petitie uit 37 landen, voelden wij ons enorm gesteund met dit blijk van solidariteit uit onverwachte hoek. Steenderen ligt op ca. 12 km van Zutphen verwijderd en de dreigende sluiting van ons Muziek Museum wordt ook in het nabije Steenderen als een groot verlies betreurd.

 

Flashmobconcert 11 juli 2019, filmregistratie door Michel Agterberg

 

Steun uit onverwachte hoek

De orkestleden hebben een brief opgesteld, waarin zij hun deernis op ontroerende wijze uitdrukken:

” Zutphen, deze fraaie Hanzestad aan de IJssel hebben we de laatste decennia zien veranderen van handels- en bedrijvenstad naar een stad met een ongekende verscheidenheid. Vooral voor cultuurliefhebbers.

Met name de vele zelfstandige winkeliers, de prachtige panden, hofjes, en musea maken dat er meer en meer publiek uit binnen- en buitenland de stad weet te vinden.

Voor de meeste leden van Muziekvereniging Nieuw Leven uit het nabijgelegen Steenderen heeft de stad al sinds hun jeugd een streekfunctie. Zij hebben die veranderingen zelf ondervonden en vinden dat het Geelvinck Muziekmuseum erg goed past bij alle ontwikkelingen. Het zou zonde zijn als dit zou moeten sluiten.

En Muziek… , dat is iets wat hoe dan ook meer aandacht verdient, en al zit men als blazers in een ander segment dan toetsenisten. Dat maakt niet uit. Wel dat blazers wat makkelijker in staat zijn het nodige volume op te brengen.

Dus als het gaat om tamtam voor het museum: WIJ KOMEN ER AAN !
en laten graag horen dat we sympathie hebben voor dit mooie museum door het geven van een spontaan Benefietconcert.

Kom donderdag avond 11 juli om 20.00 uur naar de Zaadmarkt in Zutphen en maak het mee!! “

Zo marcheerden op die donderdagavond om 20 uur een regiment blazers de Zaadmarkt op en voegde zich bij de pauken en de percussie aan de ene kant van onze voordeur en de 180 jaar oude tafelpiano aan de andere kant.

Met een een gevarieerd programma voor blaasmuziek werd onder leiding van dirigente Christa Boerman Longstreet Dixi, Beyond the Horizon, Ross Roy en Any Dream Will Do ten gehore gebracht

Pianiste Jaqueline voorheen Frederique

Overzicht