Irina Zuboff – sopraan & arts, helpt in Griekse Vluchtelingenkampen – Helpt U mee?!

Gepubliceerd op: 23 februari 2023

Onze vriendin Irina Zuboff was altijd een zeer welkome gast in het Geelvinck Hinlopen Huis in Amsterdam. Zij heeft ook met liefde en plezier als sopraan een aantal malen opgetreden met prachtige Liederprogramma’s in de Geelvinck Salon.

Maar Irina, geboren in Stuttgart, is naast Lied- en operazangeres, ook psychiatrisch arts, na een studie medicijnen en filosofie in Heidelberg en Parijs. Irina verenigt al deze kwaliteiten als goodwill-ambassadeur van de Verein ‘Baden-Württembergische ‘Singende Krankenhäuser’. Op medisch vlak heeft zij ook ervaring opgedaan in een ziekenhuis in München, met psychiatrische / verslavingszorg voor vluchtelingen. Door de ontmoetingen met psychiatrische patienten met een vluchtelingenachtergrond, groeide bij haar de overtuiging dat zij deze mensen beter in een veel eerder stadium hulp kon bieden, al na aankomst in het eerste opvangland, in dit geval Griekenland.

German Doctors

Irina vond in de organisatie van German Doctors de structuur om invulling te geven aan wat zij als een innerlijke opdracht voelde. Zo is zij op dit moment voor een periode van zes weken in Griekse vluchtelingenkampen betrokken bij hulp projecten van German Doctors.

EHRENAMT BEI “GERMAN DOCTORS”

Wie eine Frau aus Stuttgart Flüchtlingen in Griechenland hilft

SWR / Süd-West Rundfunk publiceerde op 17 februari een gesprek door redactrice Franziska Weigelt met Irina Zuboff over haar ervaringen als vrijwilligster voor German Doctors in de Griekse vluchtelingenkampen:

https://www.swr.de/swraktuell/baden-wuerttemberg/erfahrung-fluechtlinge-griechenland-hilfe-100.html

Graag willen Irina’s oproep hier herhalen om deze belangrijke hulpprojecten van German Doctors te steunen met een DONATIE

Irina Zuboff in haar spreekkamer voor German Doctors in een van de vluchtelingenkampen in Griekenland

Overzicht