Anastasia Vledouts – fluit

Oprichter van Muziekles op IJburg- dwarsfluit en pianoles; muziekles voor kinderen v/a 4 jaar.

Hoi! Mijn naam is Anastasia. Ik ben in 2020 met mijn gezin naar IJburg verhuisd, toen ik nog bezig was met mijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam.

Ik ben in 2012 begonnen met lesgeven met groepen jonge kinderen. Ik was nog heel jong, maar ik heb er zo van genoten! Sindsdien ben ik bijna nooit meer gestopt om kinderen les te geven (buiten coronatijd, maar dat is een ander verhaal). Ik leer kinderen een goed oor te hebben, een goede coördinatie tussen zintuigen te hebben en ontspannen en gecontroleerde lichaamsbewegingen te hebben. En natuurlijk ontdekken we al heel lang een expressieve vorm van kunst.

Ik heb altijd gewild dat mijn huis gevuld zou zijn met muziek. Toen ik probeerde mijn kind – ik heb een zoon van 6 – op muziekles melden, het idee om een ​​muziekstudio te openen kwam natuurlijk bij mij op.

Als je het mij vraagt, waarom leer ik kinderen dan? Nou, mijn droom is dat over 20 jaar, mijn 4-5-6 jaar oude kinderen (ook, mijn leerlingen, maar ze zijn op de een of andere manier mijn kinderen), mijn liefde voor muziek zouden delen, zodat ze hun dates zouden uitnodigen op een concert.

Er is nog een andere kant van mijn werk die ik vooral koester: lesgeven aan volwassenen. Ik kan alleen mensen aanmoedigen die op volwassen leeftijd beginnen of doorgaan met amateurmuziek. Er is zoveel werk! Soms voel ik me bijna een psycholoog. Sommige mensen zijn gespannen, gestrest, constant gehaast… En als ik dezelfde mensen in een tijdsbestek van een paar maanden zie, zelfverzekerd, muziekstukken van A tot Z spelend en genietend van het proces – hoe kan ik uitdrukken hoe trots ik ben op hen?

Overzicht