Anne Nydam – harp

Anne Nydam 

Anne Nydam-Koene studeerde harp bij Ernestine Stoop en Edward Witsenburg. Op achttienjarige leeftijd maakte zij in Nieuw Zeeland haar eerste solotournee.

Anne genoot haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en deed master classes by Tatyana Tauer (USSR) en Susanne Mac. Donald (USA). Haar kennis in de oude Keltische technieken heeft zij verdiept bij Anne Heymann in Bretagne.

Met diverse orkesten is Anne op tournee door Europa geweest en speelde zij belangrijke harppartijen zoals Tzigane van Ravel. Vanuit haar al spoedig ontluikende liefde voor de kamermuziek ontstond het harpduo ‘Andalusia’ samen met Stephen Fitzpatrick, ieder op een grote orkestharp waar de vonken van afvliegen; in het Duo Scarlett met de celliste Ellis Olah speelde ze salonmuziek uit de romantische periode.

Anne heeft een bijzondere affiniteit met het theater. Zij ontwikkelde speciale muziektheatervoorstellingen voor kinderen waarmee zij met de keltische harp sprookjes verteld en ze meeneemt tot diep in het hart van de jaarlijkse seizoenen.

Om verschillende sferen in haar muziek neer te zetten, heeft Anne in de loop der tijd drie harpen verzameld met ieder een eigen unieke klank: een Erard uit 1807, een keltiche harp en een moderne concertharp.

Sinds 2002 vormen Anne en Caroline het duo Musica del Cuore.

 Op 19 mei 2013 treedt Anne Koene samen met Caroline Erkelens op in de Geelvinck Salon met een Kurt Weil programma.

 

Overzicht