Augusta McKay Lodge – viool

Augusta-MckayLodge-viool-portet-1-1

Augusta McKay Lodge, “het echte werk, een echte virtuoos” en “een uitzonderlijke violist” (Seen and Heard International), geniet van een bloeiende carrière als internationaal bekroonde barok- en moderne violiste gevestigd in New York en Parijs. Ze heeft solo-optredens gehad in Carnegie Hall, Lincoln Center’s Alice Tully, Kennedy Center, Concertgebouw, The Metropolitan Museum of Art, The Kosciuszko Foundation, het Franse consulaat in NYC en meer, en gaf concerten met Juilliard415 en Indianapolis Baroque Orchestra. Onlangs gaf ze samen met William Christie een solo-uitvoering van Händels Vioolsonates. Als creatief directeur richtte McKay Lodge haar eigen ensemble Voyage Sonique op.

McKay Lodge heeft grote prijzen gewonnen in Concert Artists International, Juilliard’s Historical Performance Concerto Competition, de Indianapolis Baroque Concerto Competition en geplaatst als halve finalist in Le Concours Corneille (Frankrijk), International Musica Antiqua Competition en finalist in de International Indianapolis Baroque Concerto Competition 2016 . Haar ensemble Voyage Sonique werd tweede in het internationale Lyceum Club de Suisse Concours de Musique.

Het debuut soloalbum van McKay Lodge met werken uit barokviool zonder begeleiding – Beyond Bach en Vivaldi – wordt uitgebracht op het Naxos-label. Het werd door WQXR uitgeroepen tot een van de 20 beste albums van 2018 en kwam in aanmerking voor de 61ste Grammy Awards. Het album kreeg lovende recensies van Diapason D’or, The Strad, Early Music America en nog veel meer. Early Music America schreef: “De speciale vaardigheid van Lodge, naast haar intonatie- en tonale felicitaties, is … een onuitsprekelijk gevoel voor tempo en pauze dat de aandacht van de luisteraar vestigt op de meest aangrijpende momenten van elk stuk.” Ze heeft momenteel nog twee albums in ontwikkeling, waarvan ze er een deelt met haar zus Georgina McKay Lodge.

McKay Lodge is goed thuis in de rol van concertmeester en heeft regelmatig gediend als concertmeester voor The American Classical Orchestra, Berwick Academy (als gastartiest), Teatro Nuovo (ook regelmatig geassocieerd concertmeester), Juilliard415 en anderen. Ze trad op in concertmeester- en solo-capaciteiten onder leiding van Nicholas McGegan, William Christie, Masaaki Suzuki, Ton Koopman en Kristian Bezuidenhout, John Butt, Tom Crawford en anderen.

McKay Lodge wordt een English Concert American Fellow, een Juilliard-Mercury Fellow en een Kovner Fellow genoemd. Ze is lid van Les Arts Florissants, Le Poème Harmonique, Les Talens Lyrique en Opéra Fuoco en trad regelmatig op in toonaangevende historische orkesten zoals The American Classical Orchestra, Mercury: an Orchestra Redefined, Voices of Music, Oregon Bach Festival, Apollo’s Vuur: het Cleveland Baroque Orchestra.

Aankomende hoogtepunten in een volgeboekt seizoen zijn onder meer een concert van Vivaldi’s Four Seasons met het Indianapolis Baroque Orchestra, Edinburgh Festival met The English Concert, Bach’s Brandenburg No. 4 (solo) met The American Classical Orchestra, een concert met het Washington Bach Consort, en een rondleiding met Les Arts Florissants. Kijk in haar agenda voor updates.

EEN VROEGE START:

McKay Lodge is een inwoner van Oberlin, Ohio. Op een recordleeftijd behaalde ze een Bachelor of Music aan het Oberlin Conservatory of Music, een Masters of Music aan de Indiana University Jacobs School en een Masters aan The Juilliard School in historische uitvoering, waar ze een trotse ontvanger was van een Kovner Fellowship.

Augusta begon al vroeg met haar studie en vervolgde haar studie aan de Moscow Central Special Music School. Ze ontving onderscheiding (Pi Kappa Lambda) van het Oberlin Conservatorium toen ze afstudeerde op 19-jarige leeftijd en bracht een uitwisselingssemester door aan het Conservatorium van Amsterdam in 2011. Eerdere docenten waren onder meer Alexander Kerr, Stanley Ritchie, Cynthia Roberts, Monica Huggett, Elizabeth Blumenstock, Robert Mealy , Marilyn McDonald, Milan Vitek.

Augusta speelt op een Jason Viseltear barokviool uit 2014. Meer informatie is te vinden op: www.augustamckaylodge.com.

Overzicht