Belinfante Kwartet

Het Belinfante strijkkwartet heeft zich vernoemd naar de befaamde celliste Frieda Belinfante, uit bewondering voor haar muzikale werk, respect voor haar verzetswerk in WOII en waardering voor haar betekenis voor het internationale muziekleven gedurende bijna de gehele 20ste eeuw.

Musici:

Olivia Scheepers, viool

Deze Oscar Wilde-fan ontmoette Pau Marquès tijdens een orkestproject in 2016. Dat vormde de grondslag voor het Belinfante Quartet.

Olivia’s fantasie en haar schelmse karakter maken haar spel van een innemende charme met zowel humor als drama.

Wanneer haar hand zich ooit niet om de strijkstok bevindt, heeft die wel een mok Engelse thee vast, of een bokshandschoen.

Olivia speelt op een viool van S. Sorsana uit 1736 die ze dankbaar in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.


Fiona Robertson, viool 

Fiona is geboren in Schotland, het land dat volgens sommigen Mediterraans is, maar met noordelijk weer. Ze houdt net zoveel van speciaalbier als van Italiaans eten en spreekt Italiaans net zo vloeiend als dat ze boter op haar geroosterd brood smeert.

Fiona’s natuurlijke talent voor samenspel weerspiegelt de veelzijdigheid en fijngevoeligheid die de rol van tweede violist vergt.

Ze kent ook de vlaggen van alle 254 landen van de wereld uit haar hoofd.


Henrietta Hill, altviool

Henrietta komt van het idyllisch Engelse stadje Bakewell. Niet geheel verassend is ze een liefhebber van natuur en ze rijdt paard in haar vrije tijd.

Henrietta is het kloppend hart van het kwartet en haar oprechte liefde voor kamermuziek klinkt door haar expressieve spel. Ze is tevens een legendarische improvisator waarmee ze ons continue weet te inspireren om nieuwe en gedurfde dingen te proberen.


Pau Marquès i Oleo, cello

Pau’s roots liggen op een eiland in de mediterranee, maar zijn ambitie is onnavolgbaar. Hij is de cellist van het kwartet en verheft het leven tot kunst. Of hij nu broodbakt of traditionele muziek aanraakt, hij creëert schoonheid met passie.

Wanneer hij niet zijn lievelingsetudes aan het perfectioneren is, maakt hij arrangementen van Menorcaanse volksmuziek voor de Belinfantes.

Overzicht