Cécile Rongen – klarinet

Cécile Rongen, klarinet, sloot in november 2005 de Masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam af bij George Pieterson. Na 2 jaar in het Nationaal Jeugd Orkest te hebben gespeeld, trad zij vervolgens op in het European Union Youth Orchestra en het Schleswig-Holstein Musik Festival Orchester en werkte met o.a. Bernhard Haitink, Lorin Maazel en Vladimir Ashkenazy.

Van 2006 t/m 2008 had Cécile een aanstelling als klarinettiste/basklarinettiste bij het Radio Filharmonisch Orkest. Regelmatig remplaceert Cécile bij andere orkesten, zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en Holland Symfonia. Cécile volgde masterclasses bij o.a. Sabine Meyer.

Sinds 2009 is Cécile parttime werkzaam op de afdeling educatie van het Muziek Centrum van de Omroep en ze geeft les aan het Conservatorium van Utrecht.

Muziekfestival ‘Amsterdam Virtuosi 2011’

Op zaterdagavond 25 juni om 20.00 uur geeft Cécile Rongen samen met Kauro Iwamura, tafelpiano, en Luciana Cueto, sopraan, uitvoering aan een nieuwe compositie van Hans Bakker.

Overzicht