Cynthia Freivogel – viool

Cynthia Miller Freivogel

heeft een BA in musicologie van Yale University en een MM in viool van het San Francisco Conservatory. Sinds zij in Nederland woont, heeft mevrouw Freivogel het Hopkinson Trio opgericht, dat 17e-eeuwse tot vroeg klassieke muziek uitvoert. Zij is de leider en concertmeester van het Baroque Chamber Orchestra van Colorado en van het ARTEK kamer orkest (New York). Zij heeft ook samengewerkt met het Amsterdamse Barok Orkest, de Nieuwe Philharmonie Utrecht, en Händel & Haydn Society (Boston), en is lid van het Philharmonia Baroque Orchestra  (San Francisco).

Mevrouw Freivogel was lid en concertmeester van Brandywine Baroque in Wilmington, Delaware, waar zij verscheidene opnames heeft gemaakt onder het Plectra label, waaronder Corelli Op. 5. Zij was een van de medeoprichters van het Novello Quartet en het Coriolan Quartet, die beide gewijd waren aan het uitvoeren van de strijkkwartetten van Haydn en zijn tijdgenoten op oude instrumenten.

Als solist heeft mevrouw Freivogel de complete Telemann Fantasias en de Biber Mystery Sonatas gespeeld, onder andere in een optreden tijdens het Berkeley Early Music Festival. Zij speelt regelmatig 17e-eeuwse muziek, waaronder concerten met historische orgels in Noord-Holland en Trevi nel Lazio, Italië. Zij heeft concerten van Leclair, Locatelli, Vivaldi, Telemann en Bach gespeeld met het Baroque Chamber Orchestra van Colorado en Brandywine Baroque. Zij heeft zowel met beeldende kunstenaars als dansers samengewerkt, zoals onlangs in een uitvoering van Tartini concerti met nieuwe choreografiën van Garrett Ammon van het Ballet Nouveau Colorado.

Mevrouw Freivogel heeft opgetreden op het Boston Early Music Festival, Colorado Music Festival Orchestra in Boulder, Tanglewood, San Luis Obispo Mozart Festival, het staatsorkest van Sao Paulo, Brazilië, Apollo’s Fire, American Bach Soloists, en het American Russian Young Artist’s Orchestra, en ze heeft moderne muziek uitgevoerd met het Left Coast Ensemble. Mevrouw Freivogel heeft voornamelijk gestudeerd bij Camilla Wicks en Marylou Speaker Churchill, en is een toegewijd en bevoegd Suzuki docent.

Overzicht