Daniel Adni – piano

Daniel Adni 

Daniel Adni begon zijn studie piano en compositie in Haifa op 12-jarige leeftijd. Hij studeerde af aan het Conservatorium van Parijs met een Premier Prix.

Na een sensationeel debuut in Londen op zijn negentiende, nodigde Otto Klemperer hem uit met het Philharmonia Orchestra te spelen. Sindsdien heeft hij met vrijwel elk beroemd orkest in Europa opgetreden. Hij speelde ook veel buiten Europa, in Israel, Singapore, Hong Kong, Japan, Australie en Nieuw Zeeland. Er volgden enthousiaste kritieken na zijn optredens bij het RSO Berlin onder leiding van Lawrence Foster, het Jerusalem SO onder leiding van Sergiu Commisiona en de orkesten van Tokyo en Hong Kong. George Solti, Lorin Maazel en Zubin Mehta nodigden hem uit om achtereenvolgens met de orkesten van Chicago, Cleveland en Israel op te treden.

In de VS, waar Daniel Adni de ‘Young Concert Artists Philip M. Faucett-prijs’ ontving , gaf hij ook recitals en master classes in diverse universiteiten en conservatoria. In Engeland doceerde hij aan de Dartington Summer School.

Adni is ook een actieve kamermusicus en nam aan verschillende festivals deel. Hij heeft meer dan 20 EMI opnamen op zijn naam staan, met een repertoire dat werken van Chopin tot Gershwin omvat.

Zijn opnamen met werk van Percy Grainger, getiteld ‘ Country Gardens’ ontving een Grammy-nominatie als ‘beste solo-opname door een instrumentalist’.

 
Daniel treedt op samen met klarinettist Harry-Imre Dijkstra in de Geelvinck Salon op 9 december 2012

Overzicht