Daniël Kramer – piano

 

Daniël Kramer geniet bekendheid als een veelzijdig en bevlogen pianist en is veelvuldig te horen op binnen- en buitenlandse podia.
Van grote invloed zijn de lessen bij Ton Hartsuiker geweest, die hij op jonge leeftijd mocht ontvangen. Zijn masterstudie aan het conservatorium van Amsterdam rondde hij af met onderscheiding bij docent Håkon AustbØ, die hem inwijdde in de geheimen van de pianistische verfijning.
Verder hebben ontmoetingen met bv. Rudolf Jansen, Willem Brons, Murray Perahia en Claude Helffer hem gevormd.

Als kamermusicus heeft hij het voorrecht om, naast Bob van der Ent, tevens samen te werken met inspirerende collega’s van naam, zoals Nobuko Imai en Charles Neidich. Ook mocht hij soleren met o.a. Het Residentie orkest, de Radio Kamer Filharmonie o.l.v. Peter Eötvös, het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Werner Herbers en het njo o.l.v. Reinbert de Leeuw.

Daniel is ook werkzaam als repetitor. In die hoedanigheid werkte hij o.a. met Nikolaus Harnoncourt, Anne Sofie von Otter, Joseph Calleja, Antonio Pappano en Nicolai Znaider.

Zijn kwaliteiten bleven ook tijdens wedstrijden niet onopgemerkt. Zo viel hij in de prijzen op het Prinses Christina Concours ’94 (nationale 1e prijs), het concorso Seghizzi ’08 (eerste prijs als duo met sopraan Sabine Wüthrich) en het concours Olivier Messiaen in Parijs ’07.
www.danielkramer.nl

Overzicht