David Fernandez Alonso – hoorn

David Fernandez Alonso werd geboren in Vigo, Spanje, waar hij op twaalfjarige leeftijd begon met hoorn. Vervolgens studeerde hij aan de Musikhochschule te Karlsruhe bij Prof. Will Sanders waar hij met onderscheiding zijn solistendiploma behaalde.

Reeds op zeventienjarige leeftijd werd hij als 1e hoornist benoemd bij het Nationaal Jeugd Orkest van Spanje (JONDE). Amper een jaar later kreeg hij dezelfde positie in het Europees Jeugd Orkest (EUYO). IN 1999 Kreeg David een vaste aanstelling als plaatsvervangend 1e hoornist in het Symfonie orkest van Galicië. Een jaar later werd hij 1e hoornist van het Gustav Mahler Jugendorchester en won hij de positie van 3/2e hoornist in het symfonie orkest van de Bayerische Rundfunk te München destijds onder leiding van Lorin Maazel.

Een paar jaar later werd David 1e hoornist van het Palau de les Arts orkest te Valencia onder leiding van Lorin Maazel en Zubin Mehta.

Als hoornist van het Miro Ensemble won David in 2001 de 1e prijs en tevens de publieksprijs van het befaamde ARD-concours te München.

Tijdens zijn studie in Karlsruhe won hij in 2006 de prijs voor beste hoornist van het Duitse Muziek College. In hetzelfde jaar won hij tevens het Sparda Bank Hoorn Concours.

Speciale erkenning kreeg David met de Cultuurprijs van Galicië. Samen met collega’s Ramón Ortega, Sebastian Manz, Marc Trenel en Herbert Schuch ontving hij in 2012 de ECHO Klassiek prijs voor de beste opname van 18e eeuwse kamermuziek.

Tegenwoordig is David 1e hoornist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Yannick Nézet-Seguin en Valery Gergiev.

Tijdens zijn carrière had David het genoegen te spelen onder beroemde dirigenten, waaronder Haitink, Rozhdestvensky, Giulini, Mutti, Previn, Sawallisch, Masur en vele anderen, in Europa, Amerika en Azië.

Overzicht