Domenica Consort

ANTONÍN ROUS  -Viool-  Is eerste violist bij het Koninklijke Concertgebouworkest in Amsterdam.

Won op 14 jarige leeftijd een wedstrijd voor jonge violisten in Ustí.

Genoot zijn opleiding aan de conservatoria van Brno en Praag en vervolgde zijn studie in Brussel bij Prof. Poulet

en later barokviool bij Sigiswald Kuikens. Van ‘69 tot ‘71 was hij tweede concertmeester van het staatskamerorkest

Pardubice.  Speelt sinds ’76 als eerste violist in het Koninklijke Concertgebouworkest te Amsterdam. 

Was jarenlang primarius van Amsterdamse strijkkwartet en Florestan ensemble, die speelde klassieke en romantische  kamermuziek op historische instrumenten. Met Tsjechisch baroktrio heeft hij in Praag 2 CD opgenomen met sonaten van Franz Benda met originele variaties en versieringen van de componist. Domenica consort speelt in verschillende bezettingen op authentieke instrumenten.

 

Suzan Rous – Altviool

Suzan begon met vioollessen bij haar vader, Tony Rous, en studeerde altviool bij Jürgen Kussmaul aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Met het Prinsekwartet studeerde zij aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie en gaf zij concerten in Nederland en het buitenland. Naast haar kamermuziekactiviteiten remplaceert Suzan regelmatig bij Nederlandse Symfonieorkesten en het Combattimento Consort Amsterdam. Sinds 2006 maakt Suzan deel uit van het orkest van het Nationaal Theater in Praag.

 

Fred Edelen speelt zowel de moderne als de barokcello.  Hij was drie jaar solocellist bij het San Antonio Symfonieorkest en tot 2003 lid van het Houston Symfonieorkest.  Vervolgens werd hij lid van het Koninklijk Concertgebouworkest, sinds 2007 als plaatsvervangend solocellist.  Hij heeft als solist opgetreden met de symfonieorkesten van Houston, Phoenix en San Antonio.  Hij was ook prijswinnaar bij de Nationale Society of Arts Letters Cello Competition.  Fred heeft cello gesturdeerd bij Janos Starker en Gary Hoffman en barokcello aan het Insituut Oude Muziek van de Indiana University.  Daarna volgde hij als Fulbright Scholar een opleiding aan het Koniklijk Conservatorium te Den Haag.  In de zomermaanden speelt hij bij het Cactus Pear Music Festival in San Antonio in de VS. 

 

Christina Scott Edelen is bekend als een veelzijdige claveciniste, fortepianiste, en organist.  In de Verenigde Staten en Europa  heeft mevrouw Edelen opgetreden als solist en in tal van ensembles en festivals, waaronder Opera Atelier, Santa Fe Chamber Music Festival, en de Berkeley, San Antonio, en Bloomington Oude Muziek Festivals. Ze studeerde aan de Indiana University Early Music Institute en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, en was finalist op het Bodky International Competition. Mevrouw Edelen is een veelgevraagd lerares en docent, en is aan de faculteiten van de Baylor Universiteit en de Universiteit van Houston gebonden. Ze is gepromoveerd in de 17e eeuw Engels Filosofie, en publiceerde artikelen in zowel de VS en Zweden. Mevrouw Edelen is orgelspeelster en koordirigent in de Anglicaanse Kerk in Den Haag.

 

 Het Domenica Consort treedt op in de Geelvinck Salon van 11 mei 2014

Eerder trad het Domenica Consort op in de Geelvinck Salon van 8 mei 2011.

Overzicht