Evelien Prakke

Evelien studeerde bij Dmitri Ferschtman in Amsterdam, en was gaststudent in Bloomington bij Tsuyoshi Tsutsumi. Tijdens haar studie maakte zij deel uit van het EUYO en speelde onder leiding van Carlo Maria Giulini. Nu werkt Evelien als gast solocellist bij het Orquesta de la Ciudad de Granada. Ook is Evelien plaatsvervangend solo celliste bij Holland Symfonia en werkt freelance bij RPHO, en het Nederlands Kamerorkest.

Haar voorliefde voor de kamermuziek bracht haar in contact met musici met wie zij optrad op festivals in oa Sicilie, Italie, Zwitserland, Engeland, Frankrijk en Japan. Komende zomer speelt Evelien in wisselende bezettingen kamermuziek op oa. Klankkleurfestival, Peter de grote Festival, Grachtenfestival(met het Alma Trio) en het Stift festival.

 

Muziekfestival ‘Amsterdam Virtuosi 2011’

Op zondagavond 3 juli om 20.00 uur sluit het Old-West String Quartet samen met Hanno de Kogel, altviool, en Evelien Prakke, violoncello, het muziekfestival af met muziek van Wolfgang Amadeus Mozart (kwintet) en Johannes Brahms (sextet).

Overzicht