Fanny Alofs – alt

Fanny Alofs is een van de zeldzame zangeressen die de fijne kneepjes van zowel jazz als klassiek beheerst. Na het cum laude afsluiten van haar jazz-zangstudie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Conservatorium van Amsterdam, specialiseerde ze zich bij VocaalLAB in hedendaagse vocale muziek, daarbij ondersteund door het Prins Bernard Cultuurfonds. Zij volgde coachings bij Hebe Dijkstra, Wieke van Wingerden en masterclasses bij sopraan Dawn Upshaw en jazz-coryfee Dianne Reeves.

Fanny Alofs treedt op vele internationale podia op, waaronder tot twee keer toe Carnegie Hall, en werkte als soliste met dirigenten als Reinbert de Leeuw, Jaap van Zweden en Lucas Vis. Traditionele werken van Mozart, Satie of Haydn wisselt zij af met ultramodern repertoire. Regelmatig schrijven componisten solowerk voor haar, soms gebruik makend van haar achtergrond als improviserend jazzmusicus.

Ook bij kamermuziekensemble Lunapark combineert ze rock, minimal music en klassiek. Fanny speelt veel muziektheater bij Nederlandse en Vlaamse gezelschappen zoals VocaalLAB, Toneelhuis, Muziektheater Transparant, Theater Sonnevanck en het KamerOperaHuis. Ook maakt zij met enige regelmaat korte solo- of duovoorstellingen.

Voor meer informatie zie www.fannyalofs.com

 

Geelvinck Salon:

In de Geelvinck Salon van 22 maart 2015 treedt Fanny Alofs op in het programma ‘Nieuwe Klassiekers’, samen met Goska Isphording op klavecimbel

 

Overzicht