Femke de Graaf – piano

Femke de Graaf – piano

Femke de Graaf begon met pianoles bij Lilian Lotichius en vervolgde haar studie bij Mila Baslawskaja aan de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam. In 2005 behaalde ze haar master diploma, met een specialisatie in liedbegeleiding en opera-coaching. Haar docenten waren Han-Louis Meijer en Rudolf Jansen, en zij volgde masterclasses op dit gebied van o.a. Kelvin Grout, Graham Johnson, Roger Vignoles en Thomas Quasthof.
Van 2005 tot 2009 was zij werkzaam als correpetitor van de Sweelinck Academie, een opleiding voor jong talent aan het Conservatorium van Amsterdam.
Sinds 2009 werkt Femke als freelance musicus. Zij verleende haar medewerking aan verschillende muziektheaterproducties, zoals ‘Komponistenliebe’ (over het huwelijk van Robert en Clara Schumann) met bariton Willem de Vries in een regie van Gusta Teengs-Gerritsen, en ‘Bleke Rozen’ over leven en werk van Clara Schumann en Fanny Mendelssohn, met Marina Besselink en Valerie Friesen in een regie van Flip Filz. Met dit gezelschap volgde in 2012/2013 de tweede productie, ‘Cazalla!’, over de Spaanse dichter Federico Garcia Lorca. Ook speelde zij in het najaar 2013 in Wesendonck Lieder Heute, een samenwerking tussen Het Geluid Maastricht en De Nationale Reisopera. Komende zomer werkt zij als repetitor voor het project Performing Opera, een zomerschool voor zangers tijdens het Grachtenfestival inAmsterdam.
In 2014 is de nieuwe concertserie ‘Durgerdam Ontwaakt’ van start gegaan in de dorpskerk van Durgerdam, in samenwerking met klassiek gitarist Christian Fergo.
Femke vormt al ruim 13 jaar een liedduo met sopraan Francis van Broekhuizen. Daarnaast werkt zij vaak samen met alt Mariette Witteveen en sopraan Channa Malkin. Zij speelt kamermuziek met o.a. violiste Lieke te Winkel en fluitiste Romana Goumare.

 

Geelvinck Salon:

In de Geelvinck Salon van 21 september 2014, treedt Femke de Graaf op met sopraan Channa Malkin in een Liedprogramma met Mendelssohn, Poulenc en Bernstein.

Overzicht