Glenn Gaddum – piano

In Paramaribo geboren toetsenist, arrangeur, componist, producer en studio-eigenaar die vanaf 1971 vanuit Nederland deel uitmaakt van r&b-, soul-, funk- en jazzgroepen als Reality, The Needles, Solat, Surinam Music Ensemble, Hip ’88, Thunderstorm, Backlot, Sunchild, Wollo’s World en het project Opo Yéyé. Met het aan zijn studio gelieerde muziekproductiebedrijf GS Productions in Weesp helpt Glenn Gaddum Sr. vervolgens talloze groepen aan albums, terwijl hij later ook als toetsenist en orkestleider van diverse theaterproducties furore maakt.

Gaddum kreeg vanaf zijn achtste klassiek pianoles en speelde als tiener in het bandje The Devils met als zangeres Suzie Poeder. Aan het begin van zijn twintigers vertrok hij naar Nederland om professioneel met muziek bezig te kunnen zijn.

Vanaf 1983 studeerde hij piano in de richting Improviserende Muziek aan het Amsterdamse Sweelinck-Conservatorium. Een van zijn muziekleraren was toen Misha Mengelberg. Na circa vijf jaar onderbrak hij de studie omdat hij het te druk had met optredens.

Vanaf 1984 speelde hij ook geregeld piano voor de gospelgroep The Resurrection Singers, en tussen 1985 en 1987 voor de meidengroep Mai Tai. Daarnaast speelde hij voor allerlei andere artiesten, onder wie The Sherman Brothers en de Amerikaanse artiest Solomon Burke tijdens diens tour in Nederland, en speelde hij enkele jaren voor Backlot.

Glenn heeft gewerkt met sterren aan het Jazzfirmanent als Ruth Jacott, Denise Jannah en is een graag geziene gast op vele edities van het North Sea Jazz Festival, waar hij op 9 juli 2023 nog speelde met fluitist Ronald Snijders.

Overzicht