Karin Strobos – mezzo-sopraan

Karin Strobos studeerde in 2007 met onderscheiding af aan het Utrechts Conservatorium. Tijdens haar studie heeft zij de internationale Liedklas van Udo Reinemann gevolgd en was zij ook ensemblelid bij de Opera Studio Nederland. Ook heeft zij bij concoursen vele prijzen behaald waaronder bij het internationale zangconcours in Mâcon, Frankrijk. Bij de concertserie ‘Het Debut’mocht ze met Daria van den Bercken en Felicia van den End de publieksprijs in ontvangst nemen.

Karin speelde in operaproducties van onder andere De Nederlandse Opera, Opera Zuid en De Nationale Reisopera. Haar rol van Octavian in Der Rosenkavalier onder Sir Simon Rattle betekende een grote internationale doorbraak. Ook is Karin veelvuldig te horen bij verschillende festivals en orkesten, waaronder het Grachtenfestival en het Noord Nederlands Orkest. Na een concert in januari 2013 met dit orkest mocht ze ‘het Gouden Viooltje’ in ontvangst nemen, een prijs voor uitzonderlijk muzikaal talent uit Noord-Nederland.

 

In de Geelvinck Salon van zondag 24 maart 2013, zingt Karin Strobos samen met de sopraan Sabine Wüthrich het ‘Stabat Mater’ van Pergolesi, met begeleiding door het Berlage Saxophone Quartet.

Overzicht