Lauretta Bloomer – piano

Lauretta Bloomer is een Engelse pianiste van internationale faam. Zij treedt regelmatig op in het Concertgebouw te Amsterdam en in De Doelen te Rotterdam.

Lauretta Bloomer werd geboren in Oxford Engeland. Zij studeerde piano aan het Royal College of Music in Londen en kamermuziek aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst te Wenen. Als soliste en kamermuziekspeelster verwierf zij verschillende prijzen en onderscheidingen.

Zij nam deel aan het winterprogramma van de School of Fine Arts in Banff Canada en speelde op het Festival voor Contemporaine Muziek in Sigüenza, Spanje. In Europa en de Verenigde Staten trad zij op als begeleider van vocale en instrumentale solisten. Ook werkte zij samen met kamermuziekensembles.

Zij heeft cd- en radio-opnamen gemaakt in Ierland, Nederland, Oostenrijk en het Verenigd Koningrijk. Zij trad op in de Purcell Room op de South Bank in Londen en is regelmatig te zien in het Concertgebouw in Amsterdam en De Doelen in Rotterdam. Daarnaast speelt ze met diverse Nederlandse orkesten zoals de Amsterdam Sinfonietta, het Nederlands Kamerorkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Gelders Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest.

In 2007 en 2009 was zij drie weken in de Verenigde Staten met het Virtuoso Horn Duo en het komend seizoen staan met verschillende ensembles optredens in Europa op het programma met zangers, contrabas, hoorn, cello en viool.

 

Lauretta Bloomer

Pianiste Lauretta Bloomer (1962) studeerde bij Yonty Solomon aan het Royal College of Music in Londen. De samenwerking met Michael Gieler begon tijdens hun gemeenschappelijke studie aan de Hochschule für Musik in Wenen. Als soliste, kamermusicus en liedbegeleider speelde ze concerten in heel Europa en ondernam tournees door de VS, Azië en ook Australië. Zij trad op in het Gergiev-Festival in Rotterdam en was uitgenodigd op festivals in Kroatië, Oostenrijk, Spanje, in Canada en de Horn Explosion in Singapore.  Ze speelde als soliste in het Concertgebouw in Prométhée, le poeme du feu van Skrjabin. Zij heeft opnames van de liederen van Clara Schumann, Pierrot Lunaire van Schoenberg en het pianokwintet van Vaughan Williams. De veelzijdigheid van haar repertoire wordt gekenmerkt door het spelen van werken van Felix Mendelssohn, George Osborn als ook Elgar, Ferdinand Ries, Brett Dean, Kerry Turner Luciano Berio en George Benjamen, Messiaen en veel anderen. Lauretta Bloomer is de pianiste van de VIrtuoso Horn Duo (Kerry Turner en Kristina Mascher) Samen met Altviolist Michael Gieler heeft zij met Dichter de Vaderlands Ramsey Nasr de Sonata voor Piano en Altviool door Shostakovich opgenomen. Zij heeft op de congressen van de International Horn Society in Brisbane, London en Brazil gespeeld. Sinds drie jaar woont Lauretta weer in Engeland en hoort bij de Royal Welsh College of Music and Drama in Cardiff. De volgende zes maanden is zij muzikaal bezig in de Groot Brittannië, Nederland en China.

 

 

Geelvinck Salon

In de Geelvinck salon van zondag 28 juni 2015 speelt Lauretta Bloomer met het Romantic Piano Trio, met een Clara Schumann programma

In de Geelvinck Salon van 24 juni 2012 trad Lauretta op met Saeko Ogumi op altviool en Marc Daniel van Biemen op viool met Beethovens’ Kreutzer Sonate

Op zondag 9 september 2012 begeleidt Mario Rio Lauretta met een programma van 19de eeuwse composities voor piano en cello

Amsterdam ‘Virtuosi 2011’

Op zondag 3 juli 2011, tijdens het eerste Geelvinck Muziek Festival, speelt Lauretta Bloomer op de Erard-vleugel uit 1862 samen met het Paradisus Ensemble.

 

 

Overzicht