Mario Rio – cello

Mario Rio

Mario Rio is geboren in Zwitserland. Mario studeerde cello bij Walter Grimmer op het conservatorium te Bern en bij Maurice Gendron in Parijs.

Tijdens een tournee met het Wereld Jeugd Orkest in de Verenigde Staten richtte hij samen met andere leden het Arias Strijkensemble (strijksextet) op. Met deze groep heeft hij concerten gegeven in Nederland, Zweden, Zwitserland, België en Mexico. Hij verbleef ook in Canada waar hij de « Winter Cycle Program» aan het «Banff Centre For the Arts» volgde onder de leiding van musici als Peter Oundjian, Gyorgy Sebok en Leon Fleischer.

Mario heeft verschillende solo optredens gedaan, met o.a. de celloconcerten van Boccherini, Dvorak, Saint-Saens en Lutoslawski. Als kamermusicus is Mario heel actief in Nederland en neemt deel aan verschillende festivals in het buitenland, zoals «the Kaskinen Music Summer» in Finland en «Les fêtes Musicales de Haute-Savoie» in Frankrijk. Hij is lid van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Mario is de initiatiefnemer van The Cello Lab , www.thecellolab.com

Mario Rio treedt op samen met de pianiste Lauretta Bloomer in de Geelvinck Salon van 9 september 2012  met een programma van 19de eeuwse composities voor piano en cello.

Overzicht