Martin Oei – piano

Martin Oei (1996) is een jonge pianist die zowel op moderne vleugels als op historische instrumenten speelt. Hij is gefascineerd door fortepiano’s en Franse vleugels van het merk Erard. Op zijn negende begon hij met piano spelen, een jaar later mocht hij studeren bij Jelena Bazova aan de Young Musicians Academy van Fontys Conservatorium Tilburg. Sinds 2015 studeert hij aan het Conservatorium van Utrecht bij Martijn van den Hoek.

Oei won vanaf zijn twaalfde diverse prijzen (o.a. Prinses Christina Concours, Jong Muziektalent Nederland, Young Pianist Foundation, International Steinway & Sons Pianocompetition). Op zijn veertiende bracht T2 Entertainment zijn eerste cd uit.

Hij debuteerde op 16-jarige leeftijd in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam met de wereldpremière van Beethovens Fantasiesonate. Zefir Records bracht twee cd’s van Oei uit met deze bijzondere Fantasiesonate: de eerste op een moderne vleugel, de tweede op een originele Rosenberger fortepiano uit 1800. Op zijn vierde CD (2016) speelt Oei samen met Daniel Wayenberg op twee originele Erard vleugels uit de 19de eeuw. Deze CD ‘Chopin a deux’ met beide pianoconcerten van Chopin kreeg lovende recensies in de Volkskrant, NRC, Nederlands Dagblad en Trouw.

Sinds 2012 treedt Oei regelmatig op met Wayenberg; de AVRO nodigde het duo uit om te spelen bij de heropening van het Rijksmuseum in 2013; een jaar later speelden ze bij Stichting Muziek in Huis zeven jubileumconcerten voor onder anderen Koningin Maxima. In 2017 heeft Oei met de 88-jarige Wayenberg tournees gepland in Spanje en Nederland met als titel ‘Rachmaninov in de polder’.

 

Voor meer informatie www.martinoei.nl.

Overzicht