Maurice van Schoonhoven – pianist

Maurice van Schoonhoven

Maurice van Schoonhoven werd geboren te Amsterdam in 1984. Sinds 1999 studeert hij bij Bernd Brackman in Amsterdam.

Dit resulteerde in diverse internationale successen: in juli 2000 won hij de 2e prijs op het Internationale Jugendwettbewerb te Berlijn, in november van hetzelfde jaar de 2e prijs op het prestigieuze Steinwayconcours in Duitsland en in juli 2001 eveneens de 2e prijs op het Internationale Jugendwettbewerb te Berlijn. Bij deze gelegenheid won hij tevens de publieksprijs.Op 9 december 2001 werd hem de 2e prijs op het belangrijke Nationale Concours van de Young Pianist Foundation uitgereikt en op 29 december van hetzelfde jaar won hij de Rotterdamse Pianodriedaagse. Ook won hij hierbij de Publieksprijs, de Young Artist Award en de prijs voor de beste uitvoering van een Nederlands werk.Op 6 oktober 2002 won hij de eerste prijs op het bekende Königin Sophie Charlotte Wettbewerb in voormalig Oost-Duitsland. Op 6 juni 2004 won hij het Theater aan de Paradeconcours te Den-Bosch. In 2007 won hij het befaamde Euroconcours te Vught, in 2009 was hij een van de laureaten van de Competition for Musicians in Berlijn, en in april 2010 werd hem een speciale prijs op het YPF concours toegekend.

Masterclasses volgde Maurice van Schoonhoven o.a. bij: Jennifer Huntly, Rian de Waal, Jacques Rouvier, Elza Kolodin, Michail Markov, Marie-Françoise Bucquet, Jan Marisse Huizing, Ton Hartsuiker, Mikhail Voskresensky, Emanuel Ax, Jan Wijn, Igor Roma ,Stephan Kovachevich en Leslie Howard.

In december 2002 werd hij door de wereldberoemde Maria João Pires in Belgais (Portugal) uitgenodigd om aan haar mastercourse deel te nemen, en in februari 2003 selecteerde het “Internationales Forum für junge Künstler” te Berlijn Maurice als één der jonge talenten die iedere 2 maanden aldaar de kans krijgen te mogen werken met de internationaal vermaarde Elena Richter, lerares aan het Tsjaikowsky Conservatorium te Moskou.

Maurice van Schoonhoven geeft regelmatig soloconcerten in Nederland en Duitsland en houdt zich daarnaast ook bezig met kamermuziek. Zo nam hij in 2001 een CD op met pianowerken en kamermuziek van de Nederlandse componist Jan van Amerongen (1938).

Zijn repertoire is breed, met een accent op de grote romantische pianoliteratuur.

 

 Maurice treedt op in de Geelvinck Salon op 28 april 2013 met een Skrjabin programma.

 

See more at: http://geelvinck.nl/concerten/skrjabin/#sthash.WEjVvwhd.dpuf

Overzicht