Max Douw – acteur

Max Douw (Den Haag, 1983) speelt piano, zingt, schrijft, componeert en regisseert. Hij studeerde in 2007 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. In 2008 debuteerde Max met zijn solovoorstelling “Het Debuut”, geproduceerd door Harlekijn-Holland B.V. Afgelopen jaar speelde hij “Het Debuut- deel twee”. Theatermaker Elisabeth Boor heeft de regie voor haar rekening genomen.

Naast zijn eigen voorstellingen kruipt Max ook regelmatig in de huid van de wereldberoemde eend Alfred Jodocus Kwak. In 2009 was hij samen met het Residentie Orkest te zien in de legendarische muziekfabel “Alfred J. Kwak” van Herman van Veen, die voor het eerst werd opgevoerd in het Haagse Congresgebouw in 1978. Als allround performer verzorgt Max hoogwaardige optredens voor elke gelegenheid. Een vast onderdeel in deze optredens is een lied op maat. Sinds vorig jaar regisseert hij de Haagse Kleinkunstgroep Kluister. Max is als freelancer aangesloten bij de Rodingroep waarvoor hij regelmatig optreedt als trainer/consultant.

“…Max Douw is een kleinkunstenaar die je eigenlijk met niemand kan vergelijken. Hij heeft een wonderlijke blik op het leven, een lenig lijf en grote muzikale vaardigheden. Zag hem vaak op de toneelschool in Amsterdam en de voorstellingen die we inmiddels samen deden. Ben van hem gaan houden en ervan overtuigd dat u dat ook gaat doen als u hem ziet…” Herman van Veen.

 

Max treedt op  als verteller van met het Eolian Kwintet op 9 september 2012 in de Kindermatinee met Sergei Prokoviev’s muzikaal sprookje ‘Peter en de Wolf’.

 

Overzicht