Mayke Rademakers – cello

Mayke Rademakers – cello

Mayke Rademakers kreeg haar eerste lessen van de Hongaarse cellist György Schiffer. Hij was het die haar grote talent ontdekte, op haar 21e behaalde zij haar UM diploma summa cum laude. In de tussentijd, vanaf haar 16e jaar, bezocht zij de beroemde masterclass van André Navarra in Siena, Italië, waar ze tevens een prijs van de stad Siena won voor haar veelbelovende spel. Navarra was onder de indruk van haar talent en hij nodigde haar uit om bij hem te komen studeren in Detmold, Duitsland en aansluitend twee jaar in Wenen. Zij vervolgde haar studie bij William Pleeth in Londen en voorts met een Fulbright beurs bij Janos Starker in de V.S. Terug in Nederland specialiseerde zij zich in kamermuziek bij Elias Arizcuren aan het conservatorium van Utrecht. Ook daar behaalde zij haar eindexamen cum laude.

Mayke gaf vele recitals, kamermuziek-concerten, radio uitzendingen, solo concerten in Europa en gedurende het festival van Aspen (V.S.). De recensenten prezen haar gevoelig spel en haar muzikale talenten. Meer dan eens is zij vergeleken met Jacqueline Dupré. De dirigent Kenneth Montgomery, met wie zij het fameuze celloconcert van Edward Elgar speelde, zei over haar: De concerten die wij samen gaven waren van de hoogste kwaliteit. Haar technisch meesterschap, haar fantastische muzikaliteit en beheersing van het instrument zijn zeer indrukwekkend.

 

http://www.mayke-matthijs.com/

 
Op 21 april 2013 treden mayke Rademakers en Matthijs Verschoor op in de Geelvinck Salon met het programma ‘La plus belle Epoque’ 

Overzicht