Prunella Pacey

Prunella Pacey

Prunella Pacey werd geboren in Durham, Engeland in een muzikaal gezin: haar moeder was de componiste-pianiste Margot Wright, een tijdlang de begeleidster van Kathleen Ferrier. Prunella was zo gelukkig om deze geweldige zangeres als petemoeder en inspiratie voor haar altvioolspel te hebben.

Al vele jaren is Prunella een bekend gezicht in de altvioolwereld. Na het winnen van beurzen voor het Royal College of Music en de Hochschulen van Wenen en Detmold werd Prunella aangenomen als aanvoerder altviolen in het Northern Sinfonia Orchestra. Ervaren als kamermusica sinds tienjarige leeftijd, uitvoerend in vele landen van Europa en in de VS, werd zij lid van het Allegri String Quartet.

Na haar komst naar Nederland in 1982 groeide Prunella’s carriere uit in diverse richtingen. Zo begon zij een altviool-piano duo dat een succesvol debuut had in de Londense ”Purcell Room”, speelde in het Mondriaan Strijkkwartet, gespecialiseerd in moderne muziek en speelde mee op meer dan 25 CD’s. Onder andere met de Labels EMI, Decca en Etcetera. Vanaf 1986 gaf Prunella altviool- en kamermuziekles aan het conservatorium te Utrecht en is momenteel lid van meedere kamermuziekensembles waaronder het Spinoza Strijkkwartet.

Zij treedt regelmatig op in concerten en als gastdocente op internationale festivals en is consultant gastdocente aan het Royal Welsh College of Music and Drama sinds 2006.

Prunella speelt op een instrument gebouwd door Max Möller in 1948

 

Overzicht