Rosina Fabius – mezzo-sopraan

Rosina Fabius is al vanaf jonge leeftijd bedreven in het maken van muziek. Vanaf vierjarige leeftijd begon zij met cellospelen en later volgden ook pianolessen. Nadat ze op haar veertiende begon met zangles, werd duidelijk waar haar hart ligt.

Op 16-jarige leeftijd kwam zij in de vooropleiding van het Utrechts Conservatorium terecht bij zangpedagoge Henny Diemer. Inmiddels zit zij in het laatste jaar van de Bachelor fase an zal daarom in juni eindexamen doen.

In 2009 won zij een 2e prijs bij het Nationaal Concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland waar de jury haar omschreef als een ‘geboren zangeres’. Naast haar opleiding aan het conservatorium volgde zij masterclasses bij onder andere Rudolf Jansen, Cynthia Hoffman en Ed Spanjaard.

Rosina treedt regelmatig op met het unieke Fabius ensemble, bestaande uit Prunella Pacey (altviool) en Guus Fabius (cello). Ook doet zij concertervaring op bij Studio 32, een initiatief van Henny Diemer om jonge zangers de gelegenheid te geven een brug te slaan naar het professionele muziekcircuit.

 

Overzicht