Sabine Wütrich – sopraan

Sabine-Wütthrich-sopraan-rode-kol-jpg2

De Zwitserse sopraan Sabine Wüthrich studeerde eerst aan de Hochschule für Musik in Bern bij Elisabeth Glauser. Daarna vervolgde zij haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Udo Reinemann en Margreet Honig waar zij in 2004 succesvol haar Masterdiploma uitgereikt kreeg.

Sabine Wüthrich won verscheidene prijzen waaronder in 2008 de 1e prijs aan het Concorso Internazionale di Canto Solistico Seghizzi in Gorizia en in 2007 de 1e prijs op de Nederlandse Vocalistenpresentatie (voormalig Erna Spoorenberg concours).

Tijdens haar studie ontving Sabine drie keer achter elkaar de prestigieuze studiebeurs van de Zwitserse Kiefer Hablitzel Stichting.

Als solist heeft Sabine gewerkt met dirigenten als Paul McCreesh, Daniel Klajner, Lucas Vis, Henrik Schaefer, Etienne Siebens, Frédéric Desenclos, Otto Tausk en Reinbert de Leeuw en trad zij op met onder andere het Berner Sinfonie Orchester, Holland Symfonia, het Doelen Ensemble, het Ensemble Nieuwe Muziek en met het National Jeugd Orkest.

Zij was te gast op het Norwich & Norfolk Festival, het Tallinn Autumn Festival for Contempory Music, de Thuner Schlosskonzerte, de Cambridge Early Music Series, het Stratford-upon-Avon-Festival en het Festival de Musique de Sully et du Loiret.

Sabine is een gepassioneerd lied- en kamermuziekzangeres. Met klarinettiste Céleste Zewald en pianist Daniël Kramer vormt zij het Trio Amare.

Prominente componisten Daan Manneke, Willem Wander van Nieuwkerk en Jan van de Putte hebben werk aan haar opgedragen en zij had de grote eer om meerdere keren met de beroemde componiste Sofia Gubaidulina te werken en veel van haar kamermuziek uit te voeren. In augustus 2011 heeft Sabine in het bijzijn van componiste Kaija Saariaho een solo-stuk met electronica en kamermuziek van deze Finse componiste uitgevoerd.

In de Lijdensweek voorafgaand aan Pasen 2013, bracht Sabine met het Berlage Saxophone Quartet op zondag 24 maart 2013 het prachtige  Stabat Mater van Gabriel Pergolesi.

Overzicht