Sjaan Oomen – violiste

Sjaan Oomen

 

Sjaan Oomen (Amsterdam, 1985) studeert bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam. Sjaan begon haar vioolstudie op zevenjarige leeftijd bij Aimée Broeders. Vanaf haar tiende studeerde zij aan de Jong Talent Afdeling van het Conservatorium van Amsterdam bij o.a. Vesko Eschkenazy.

Sjaan won verschillende prijzen bij Nederlandse concoursen, zoals het SJMN concours en de Iordens viooldagen. Ze trad in recitalverband op in meerdere bekende zalen zoals de Kleine Zaal in het Concertgebouw, Vredenburg in Utrecht en de Oosterpoort in Groningen.

Sjaan volgde meerdere cursussen en masterclasses waaronder de International Summer Academy in Leipzig, de Holland Music Sessions in Bergen, waar zij les kreeg van Rudolf Koelman, György Pauk en Josef Rissin en de Academia Chigiana in Siena.

In 2008 nam Sjaan samen met haar duopartner pianist Bas van Bommel deel aan de académie de musique de Lausanne. Zij werden daar uitgekozen om te spelen voor de Zwitserse radio op het “concert des lauréats”. Bij de Weimarer Meisterkurse in 2009, waar ze les kreeg van prof. Thomas Brandis, werd Sjaan uitgekozen om te soleren met het Jena Philharmonisch Orkest.

Tijdens het Nationale Vioolconcours Oskar Back 2007 werd aan Sjaan niet alleen de aanmoedigingsprijs van de Bank Nederlandse Gemeenten uitgereikt maar ook een studiebeurs uit het Studiefonds Oskar Back.

Sjaan bespeelt een Chardon uit 1904, haar in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

 

Op zondag 6 januari 2013 treedt Sjaan op met een nieuwjaarsconcert van de Geelvinck Salon, begeleid door de pianist Bas van Bommel.

 

Overzicht