Stanislav Jusufovic

Stanislav Jusufovic (1985) is afkomstig uit Surdulica in Zuidoost Servië. Als elfjarige begon hij met accodeonlessen bij Jasko Ramic en volgede daarna de Middelbare Muziekschool ‘Stevan Mokranja’ in Vranje (Servië), waar hij les kreeg van Bratislav Manasijelic en Dragisa Milanoc. Ook volgde hij masterclasses bij Radomic Tomic, Mika Vayrynen en Vojin Vasovic. Reeds tijdens zijn studie won hij verschillende prijzen in binnen en buitenland.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=jWKGZFJUSTM

Sinds 2004 studeert Stanislav bij Ronald van Overbruggen aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Hij volgde tevens verschillende masterclasses bij o.a. G. Draugsvoll, James Crab en Jasko Ramio. In 2006 behaalde hij de eerste plaats in het NOVAM concours (Nederland) en de derde plaats in het Coupe Mondiale in Noorwegen. Een jaar later behaalde hij de eerste plaats in dit wereldconcours, dit maal in Washington. Stanislav is docent en bezig met zijn Master of Music af te ronden, alsmede is hij een actief musicus.

Stanislav Jusufovic won onlangs overtuigend de Publieksprijs in het het Grachtenfestival concours.

 

Muziekfestival ‘Amsterdam Virtuosi 2011’

Op zaterdagmiddag 2 juli om 14.00 uur treedt Stanislav Jusufovic op met muziek voor accordeon van Richard Galliano (jazz), Husnu Senderlic, J.S. Bach, de Spaanse Albeniz e.a..

Overzicht