Willem Brons – piano

Willem Brons debuteerde begin 1969 in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam en kreeg in alle dagbladen uitermate lovende kritieken.

Hij trad regelmatig op met vrijwel alle Nederlandse orkesten zoals het Concertgebouw Orkest, het Residentie Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest met dirigenten als Bernard Haitink, Willem van Otterloo, Hans Vonk, Edo de Waart, Charles Mackerras en Lamberto Gardelli.

Alsook in het buitenland met het Londens Philharmonisch Orkest onder Bernard Haitink, l’Orchestre de la Suisse Romande en vele andere waaronder ook Japanse Orkesten.

Willem Brons gaf talrijke recitals in grote muziekcentra als Londen, Parijs, Rome, Tokio, Moskou, Berlijn, Hamburg, Antwerpen, Brussel, Praag.

Sinds 1982 is Willem Brons een geziene gast in Japan. Hij geeft daar naast recitals en optredens met orkest ook Masterclasses en lezingen. Willem Brons heeft een uitgesproken affiniteit met Bach, Mozart, Schubert en de late Beethoven.

Uiteraard behoort ook het romantische repertoire tot zijn bagage. De afgelopen jaren heeft hij zich tevens met veel enthousiasme op succesvolle wijze toegelegd op het bespelen van allerlei historische instrumenten waaronder de Weense vleugel.

In dit kader gaf hij recitals tijdens Antwerpiano in Antwerpen, het Festival Oude Muziek in Utrecht, Berlijn en Hamburg. Willem Brons is sinds 1968 als docent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam voor piano, kamermuziek en liedbegeleiding.

De jaarlijkse Internationale Masterclass Piano is van een ongekend hoog niveau. Eerst 12 jaar in Cristofori daarna alweer 7 jaar op de Keizersgracht 378, en tot op heden, in het Conservatorium van Amsterdam. Volgend jaar zal deze voor de 22 e keer worden gehouden.

In het jaar 2001 werd Willem Brons voor het eerst uitgenodigd voor een masterclass in het befaamde Gnessin-instituut te Moskou.

Tegelijkertijd gaf hij lessen aan het Conservatorium te Moskou. Ook in de Oeral is hij iedere 2 jaar gast voor lessen en concerten. Tot op heden wordt dit iedere twee jaar vervolgd. Dit jaar (2016) werd hij voor de 16e keer gevraagd lessen te geven tijdens de International Summer-Academy for Young Artists in de Bayerischen Musikakademie te Marktoberdorf.

www.willembrons.nl

 

Overzicht