Yukiko Hasegawa – piano / fortepiano

Yukiko Hasegawa - (forte)pianiste

Yukiko Hasegawa (Hamamatsu, Japan) afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Haar leraar, Willem Brons, zegt over haar: ‘Ik ken Yukiko Hasegawa als een verfijnd, sensitief en muzikaal performer/pianist. Ze toont altijd een opmerkelijk inzicht in de verschillende stijlen.’

In Japan begint ze al op vierjarige leeftijd met haar eerste pianolessen. Vanaf 1998 studeert ze piano bij Moto Sasaki, Tusa Ertzebet en Amadeus Webersinke aan de Musashino Muziekacademie in Tokyo, alwaar ze een Master diploma behaalt in 2004. In dit jaar leert ze de fortepiano’s van het Hamamatsu Museum van Muziekinstrumenten kennen, en ontwikkelt ze een interesse voor authentieke uitvoeringspraktijk. Vanaf 2005 zet Yukiko haar studie voort in Nederland aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons. Ook begint ze aan de studie Fortepiano bij Bart van Oort en Stanley Hoogland. Tevens krijgt ze orgellessen van Pieter van Dijk. Ze ontvangt een Bachelor of Music diploma in 2008 en in 2009 voor respectievelijk piano en fortepiano. In deze jaren is Yukiko een Ambassadorial Scholar van het International Rotary Foundation.

Yukiko Hasegawa neemt deel aan verschillende masterclasses, o.a. tijdens The International Holland Music Sessions, Masterclass Apeldoorn en de Zeister Muziekdagen. Deze werden onder andere gegeven door Klaus Hellwig, Jan Wijn, Pascal Devoyon, Lee Kum-Sing, Vladimir Tropp, Malcom Bilson. Piet Kuyken, Alexei Lubimov. Ook neemt Yukiko met regelmaat lessen bij Dominique Merlet.

Als solist en als ensemblespeler concerteert Yukiko in Nederland, Duitsland en Japan. Ze speelt onder meer in het Maison Erard en het Geelvinck Hinlopen Huis in Amsterdam, het Hamamatsu Museum van Muziekinstrumenten in Japan en jaarlijks tijdens het Oude Muziek Festival in Utrecht. In 2004 voert ze Beethoven’s vijfde pianoconcert uit met het Krakow Filharmonisch Orkest onder leiding van Roland Bader. Als kamermusicus treedt Yukiko regelmatig op met strijkers en ook vormt ze een pianoduo met pianist Tobias Borsboom.    

Afgelopen september 2011 heeft Yukiko de Masterdiploma behaalt aan het Conservatorium van Amsterdam

Op 2 december 2012 speelt Yukiko een pianorecital met werk van Robert Schumann, begeleid door Fraukje Weishaupt op klarinet

Overzicht