Podium Witteman brengt item over Muziekmuseum Zutphen, zondag 15 september om 18h.05 op NPO2

Gepubliceerd op: 14 september 2019

Floris Kortie en Mike Boddé hebben eerder deze week een kijkje genomen in ons muziekmuseum en waren verrukt. Waarom zij mèt ons denken dat het museum in Huis de Wildeman moet blijven, is te zien en te horen tijdens de eerste uitzending van dit seizoen van Podium Witteman!

Eerlijk gezegd was dit voor pianist Mike Boddé een allereerste kennismaking met het zelf bespelen van een fortepiano – ‘wat speelt dat licht en wat zijn de klanken helder!’ was zijn commentaar.

Fortepianiste Riko Fukuda was aanwezig om Mike vertrouwd te maken met instrumenten zonder pedalen (op de Heilmann 1780 wel aanwezig, maar verstopt onder de klankkast en alleen met een knie te bewegen) of met een vleugel met wel vijf pedalen, zoals de Haschka 1825, waar je een heel Janitsaren-fanfarekorps mee uit de klankkast kunt toveren – over special effects gesproken!

Zowel Floris als Mike toonden zich onder de indruk van de omvang en presentatie van onze collectie, die zo’n goed beeld geeft van de ontwikkeling van de pianobouw tussen het eind van de 18de eeuw tot het begin van de 20ste eeuw.

Bekijk de uitzending van Podium Witteman van 15 september hier

 

 

 

Overzicht