REMA Symposium in Ambronay / France, 1 – 2 oktober 2021

Gepubliceerd op: 12 oktober 2021

REMA / Réseau Européen de Musique Ancienne / European Early Music Network, is in 2000 opgericht in het Franse plaatsje Ambronay in het mooie wijngebied de Bugey, gelegen in de uitlopers van de Jura en het stroomgebied van de Ain, aan de voet van het Rhonedal – alle reden om hier in 2021 opnieuw een REMA bijeenkomst te organiseren. De datum van 1 en 2 oktober was ook gekozen met het oog op het Festival Oude Muziek, dat dit jaar voor de 42ste keer in Ambronay gehouden is.

Museum Geelvinck is al vele jaren lid van REMA / het Europese netwerk voor oude muziek, waar organisatoren van festivals, ensembles oude muziek en musici elkaar regelmatig treffen.

Aan het begin van het symposium was er een moment om nieuwe projecten voor te stellen. Museum Geelvinck trok de aandacht met hoe wij in Coronatijd het roer hebben omgegooid en, in plaats van de geplande publieksconcerten, videopodcasts zijn gaan maken met uitdagende thema’s, zoals de serie ‘Beethoven is Black’.

Een festival als Ambronay, biedt ook de kans om een aantal concerten mee te maken met ensembles van wereldklasse, zoals Les Arts Florissants en les Cris de Paris. Maar ook om nieuwe namen te leren kennen, die zich presenteerden onder de noemer Eeemerging+, waarbij wij tot onze vrolijke verrassing, de jonge cellist Evan Buttar tegen kwamen, die al vaker op een van onze ‘Geelvincklocaties’ heeft opgetreden.

Overzicht