Samenwerking met ArtEZ in Zwolle

Gepubliceerd op: 11 april 2015

In een voormalig, middeleeuws klooster uit de 15de eeuw, aan de noordrand van de Zwolse binnenstad, is het Conservatorium van Zwolle gevestigd, onderdeel van ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Met Steven Faber, hoofddocent piano-opleiding, hebben wij afgelopen week afgesproken wij gaan samenwerken. Studenten van ArtEZ zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan het komende Geelvinck Fortepiano Festival in oktober. Zondag 19 april organiseert ArtSEEDZ 2015 in ArtEZ een festival met muziek, dans en vertellers.

Al meerdere keren heeft Steven Faber zijn pianostudenten meegenomen naar Museum Geelvinck om hen kennis te laten maken met de collectie historische toetsinstrumenten, die wij in beheer hebben.

In het Conservatorium van Zwolle bevindt zich een goed speelbare, historische Erard vleugel (Maison Erard), twee klavecimbels en een clavichord. Voor een goed begrip van de ontwikkeling van de pianobouw en de pianomuziek-traditie is het van belang ook instrumenten als tafelpiano’s en fortepiano vleugels in de opeenvolgende stadia van ontwikkeling, te leren kennen. Die staan voor conservatoriumstudenten en specialisten op het gebied van de historische piano in Museum Geelvinck ter beschikking.

 

ArtsSEEDZ 2015

Ben je nieuwsgierig? Nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen op muzikaal gebied? Dan is het ArtSEEDZ-festival dé plek!

Jonge musici vanuit de hele wereld hebben de samenwerking gezocht met andere kunstdisciplines, zijn met elkaar de studio in gegaan en hebben met enthousiasme en vakmanschap zeer originele en creatieve producties, de ArtSEEDZ gemaakt.

Een muzikaal live-game, een loungy combinatie van singer/songwriter en minimal music, folkmusic aan de hand van een stripverhaal, een liedcyclus over het leven van een vrouw, Gullivers’ travels door een verteller met muziek van Telemann voor 2 violen, ArtEZ-dansers met een ArtEZ-choreograaf en live muziek en last but not least: Horizon van Simeon ten Holt voor 4 piano’s in 1 concert van 3 uur!

Kom deze SEEDZ bekijken, beluisteren en ervaren op zondag 19 april in alle uithoeken van het conservatorium.

Zondag 19 april
14.00 – 18.00 uur
ArtEZ Conservatorium, Aan de Stadsmuur 88, Zwolle
Passe Partout €15,00, reserveren niet mogelijk
Kinderen tot 12 jaar (onder begeleiding) gratis

zie: artseedz.nl

Overzicht