Shuann Chai & Shunske Sato in Leidse Gehoorzaal met Beethoven Sonates, 20 januari & 28 april, 20.15h

Photo: Marco Borggreve
Gepubliceerd op: 13 januari 2023

Beethoven is ’the perfect antidote to windy winter wheather’ schrijft fortepianist Shuann Chai. Samen met haar echtgenoot, violist Shunske Sato, voert zij in twee keer alle 10 vioolsonates van Beethoven uit.

Beethoven Minimarathon in de Stadsgehoorzaal in Leiden: 20 januari & 28 april 2023

De eerste uitvoering vindt plaats op vrijdag 20 januari en de tweede op vrijdag 28 april, beide om 20.15 uur.

De Stadsgehoorzaal is een concertgebouw aan de Breestraat in Leiden. Het gebouw omvat naast de Grote Zaal een kamermuziekzaal, de Aalmarktzaal en een historische zaal aan de Breestraat, de Breezaal.

Adres:
Stadsgehoorzaal Leiden
Breestraat 60, 2311 CS Leiden

Kaartverkoop en informatie:

Op de website van de Stadsgehoorzaal:

Shunske Sato & Shuann Chai

Misschien kent u Shunske Sato als opvolger van Jos van Veldhoven als artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging of als concertmeester van Concerto Köln. Met Beethoven heeft hij een diepe band: Sato was de jongste violist ooit die Beethovens Vioolconcert uitvoerde in het beroemde Beethoven Festival in Bonn. En Shuann Chai weet als pianist op zowel de moderne vleugel als de fortepiano precies welke toon ze moet treffen bij Beethovens sonates.

Programma: Ludwig van Beethoven, Vioolsonate nr. 1 in D op. 12/1, Vioolsonate nr. 4 in a op. 23, Vioolsonate nr. 8 in G op. 30/3, Vioolsonate nr. 6 in A op. 30/1 en Vioolsonate nr. 7 in c op. 30/2

Beethovens Vioolsonates

Met zijn tien vioolsonates zette Ludwig van Beethoven de standaard voor alle componisten na hem. Want in deze muziek komt alles samen: wonderschone melodieën, heerlijke virtuositeit en – voor het eerst in de muziekgeschiedenis – een volstrekt gelijkwaardig partnerschap tussen pianist en violist. Van de vroege Mozartiaanse Vioolsonate nr. 1 tot de avontuurlijke Vioolsonate nr. 8: Beethovens vioolsonates blijven nog altijd favoriete werken op de concertpodia.

Shunske Sato & Shuann Chai in de Eglise de Miremont, 12 augustus 2015

Overzicht