Slow Food Tafel in ons museum: Waddengoud!

Gepubliceerd op: 1 april 2011

Ecologisch verantwoorde vangst van vis en schaaldieren is het thema van de Slow Food Tafel op vrijdagavond 8 april. Alberto Ploeg geeft uitleg over het initiatief ‘Waddengoud’ en laat u het resultaat proeven. Vooraf geeft de vinoloog Ferencz Deli u inzicht in de traditionele biologische wijnbouwmethoden van ambachtelijke Franse wijnboeren, die zich verenigd hebben onder het keurmerk Terra Vitis. De Slow Food Tafel verwelkomt graag leden en niet-leden.

Waddengoud: vis en schaaldieren ecologisch geoogst

Waddengoud is een keurmerk, dat de herkomst van grondstoffen en streekproducten uit de Wadden op basis van aantoonbare duurzame productiewijze garandeert. De ecologische vangst van vis en schaaldieren is één van de aspecten. Tijdens onze bijeenkomst zal vooral aan dit aspect aandacht worden gegeven.

Terra Vitis: traditionele biologische wijnbouw bij ambachtelijke Franse wijnboeren

De wijnboeren onder het keurmerk Terra Vitis produceren hun wijn niet alleen op biologische wijze; door een traditionele en ambachtelijke methode van grondbewerking wordt een betere balans met de natuur bereikt dan in de reguliere biologische wijnbouw het geval is. Lees verder

Programma

  • 18h: aanvang met wijnproeverij – presentatie Terra Vitis door de vinoloog Ferencz Deli
  • 19h: Diner – presentatie Waddengoud door de chefkok Alberto Ploeg

Menu

  • apéritief – Waddengoud gecertificeerde oesters* met een Terra Vitis marinade met een glas mouserende wijn.
  • vooraf – Gemarineerde lauwwarme zeebaars (waddengoud) met een fijne salade ‘Waddengeluk’ van spruitblaadjes, frisee-sla, Waddengoud zeekool en een zachte creme fraiche
  • hoofdgang – Op de huid gebakken snoekbaars (waddengoud) op een bedje van rode bietjes (waddengeluk), afgemaakt met een beurre blanc van Terra Vitis witte wijn en een karamel van garnaaltjes (waddengoud).
  • dessert – Diverse duurzame kaassoorten van Nederlandse bodem met een siroop van duindoorn uit de Texelse duinen. – koffie of thee

*= in plaats van oesters kunt u ook kiezen voor garnalen van het Wad met venkelatjar.

Betaling vooraf

Reguliere prijs: 67,= p.p.
Dit is all-in (inclusief wijnen en entree museum)
Betaling graag vooraf overmaken op rekening 43.84.47.670 t.n.v. Geelvinck Hinlopen Huis o.v.v. uw naam en ‘SlowFoodTafel’.

Inschrijving

Geeft u zich wel eerst op via info@slowfoodtafel.nl?

Locatie

Locatie: Museum Geelvinck Hinlopen Huis
Via hoofdingang: Herengracht 518, 1017 CC Amsterdam
Meer informatie: www.museumgeelvinck.nl

Met dank aan

Deze avond wordt mogelijk gemaakt door steun van:
Terra Vitis: traditionele biologische wijnbouw bij ambachtelijke Franse wijnboeren
Waddengoud: vis en schaaldieren ecologisch geoogst

Gekookt wordt door Alberto Ploeg en Mirjam Koopmans van Home Cooking Service.
Alle vis en schaaldieren zijn Waddengoud gecertificeerd.

 

Overzicht